Zoeterwoudse gist alleen nog gedroogd naar buitenland sioi bodetrklep H Het ent-apparaat Zowel in Den Bosch als in Zoeterwoude wordt Heineken A-gist na de hoofd- vergisting verpakt voor transport naar het buitenland. De Bossche gist wordt in dozen geperst en met ijs verpakt maar die methode maakt de gist zeer beperkt houdbaar. De Zoeterwoudse voor het buitenland bestemde gist wordt gedroogd; persgist komt er niet meer vandaan. Gedroogde gist is niet alleen veel langer houdbaar (tot een jaar), het neemt ook minder ruimte in, waardoor er meer tegelijk van kan worden getransporteerd. De meeste buitenlandse brouwerijen werken al met gedroogde gist; slechts een handjevol ontvangt nog geperste gist. Vers van 't Vat, april 2004 Hans Megens en Willem Pomper persen in steriele kleding de gist

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2004 | | pagina 13