Horecaman
121
hart
en w£mi
Het is belangrijk
om overal je gezicht
te laten zien'
Rob van Leendert begon zijn carrière in de ac
countancy bij KPMG in Maastricht. Voor KPMG
zat hij onder meer op Curagao, waar hij voor
het eerst met verschillende bedrijven van
Heineken te maken kreeg. Hij vond het toen al
een leuke onderneming om voor te werken,
maar pas de tweede kennismaking zorgde voor
zijn uiteindelijke overstap naar Heineken. "Dat
was in de periode dat ik weer in Limburg kwam
te werken, toen de overname van brouwerij De
Ridder speelde. Vanuit KPMG was ik daarbij
betrokken. Door deze tweede ervaring met
Heineken kreeg ik interesse in een baan bij de
brouwerij en solliciteerde ik als hoofd Planning
Control Horecagebied Limburg. Voor mij een
logische stap: ik kende Limburg goed, ik kende
Heineken en ik kende de horeca. Ik heb bij
voorbeeld een jaar na mijn middelbare school
in de horeca gewerkt en runde met twee vrien
den een eigen café in Maastricht."
Bestaat dat café nog?
"Nee, helaas niet. Het is nu een woonhuis ge
worden."
Na enkele andere functies werd u directeur
Horeca van de Brand Bierbrouwerij. Van de
verkoop naar een brouwerij, waar u ook voor
het eerst met productie te maken kreeg.
Hoe kijkt u op die periode bij Brand terug?
"Dat was een hele leuke ervaring. Het grappige
was eigenlijk dat ik voor mijn gevoel bij de
grootste concurrent uit mijn vorige functie, ge
westelijk unitmanager Zuid, kwam te werken.
Heineken en Amstel, van oudsher in Limburg
aanwezig, waren in de jaren voor ik bij Brand
kwam met een sterke imagoverbetering bezig.
En daarbij werd Brand met name in de periode
voor de overname als de grootste concurrent
gezien. Maar dat gevoel is snel veranderd, want