Een nieuw kanaal voor
'mem
■i
U kunt geen Vers van 't Vat openslaan
of er staat wel een artikel in over internet
en e-commerce. Dat is logisch, want als
je als Heineken niet meegaat met heden
daagse ontwikkelingen, raak je in deze
moderne economie achter. De unit Horeca
besloot ook om met dit 'interactieve me
dium' te beginnen en startte deze maand
een pilot onder de titel 'Heineken
Brouwerijen Site' (HBS). Het doel van HBS
is de horecaondernemers nog beter van
dienst te kunnen zijn. Het biedt de hore
caondernemer namelijk het volledige pak
ket aan dranken met daarnaast informatie
en diensten van de Heineken Brouwerijen.
1 De kick-off voor de medewerkers van Heineken Brouwerijen Hoofddorp op 2 november
Wat zijn de voordelen van HBS?
Op één plaats, 24 uur per dag, een totaalpakket aan producten, diensten en informatie;
de mogelijkheid om gemakkelijk on line een bestelling te plaatsen;
toegang tot nieuwe, speciaal voor internet ontwikkelde diensten;
veel nieuwe ideeën gepresenteerd ter ondersteuning van de bedrijfsvoering;
een overzicht van producten uit het gehele assortiment;
diensten zoals Tap Techniek, Evenementen Service, Bedrijfs- en interieuradviezen;
ontmoetingsplaats voor horecaondernemers;
regionaal nieuws, nuttige tips en horecaontwikkelingen.
In een tijdelijke ruimte in Hoofddorp bouwen medewerkers von Andersen Consultancy en Heineken intensief oon de Heineken Brouwerijen Site
De internetsite springt goed in op de
horecaondernemer die een 24-uursbedrijf
heeft. Op elk gewenst tijdstip immers, kan
de klant zijn bestelling plaatsen of infor
matie opvragen. HBS bestaat uit een
straks voor iedere site-bezoeker bereik
baar gedeelte. Hierop staat bijvoorbeeld
informatie over Heineken voor nieuwe
horecaondernemers. Daarnaast is er een
gedeelte dat alleen door de klant kan wor
den geopend met het invoeren van een
wachtwoord en een klantnummer.
--i-,
J"1 Kick-off
De pilot die begin 2001 van start gaat,
is een samenwerking tussen Heineken
Brouwerijen Hoofddorp en vijftig vrijwilli
ge horecaondernemers uit dit gebied.
Op 2 november was de kick-off voor de
medewerkers van Heineken Brouwerijen
Hoofddorp, want uiteraard verandert er
ook wat voor de personeelsleden. Zij
moeten immers de bestellingen via in
ternet verwerken, weten wat er op de si
te staat en wat er allemaal mogelijk is.
Tijdens informatieve dagen op 27 en 28
november kregen de vijftig 'proefperso
nen' een cursus over het gebruik van
HBS. Eerder was er op 8 november een
speciale bijeenkomst. Daarbij kwam
naar voren welke voordelen HBS hen,
als klant, te bieden heeft. Uiteraard
wordt de medewerking van vijftig horeca
ondernemers zeer op prijs gesteld. Met
hun hulp kan de site, wanneer deze na
gebleken succes in 2001 wordt uitge
breid naar de andere twintig units, wor
den ingericht naar ieders tevredenheid.
Want wat goed is voor de horecaonder
nemers, is uiteindelijk ook goed voor de
Heineken Brouwerijen.
Conny Vet
1 De kick-off voot de vijftig horecaondernemers op 8 november
n