BDhbiErtijd(lDD5)!M
hi
□p dE EErstE maandag van abtabEr uuardt traditianEEl hat niEUWE bab-
biErsEizDEn gEapEnd. Het is da dag dat dE brauujErs van NEdErland
bun niEuiustE babbiEr prESEntErEn. Hat is hat marriEnt waarnaar alia
biErliEfbabbErs uitbijbEn am dE niEUWE VErsE angst tE praEVEn. En hEt
abtabErnummEr is dan aab traditianEEl dE tijd vaar VErs van 't Vat am
stil tE staan bij allE saartEn babbiEr diE anzE brauiuErijEn rijb zijn. Dit
bEEr hEbban we dat in aan andar vaatjE gEgatan En bijban we, in
plaats van tarug, (vaar eeh riEEl) vaaruit naar hEt jaar EDED. ITlEt
danb aan allE batrabbEn brandmanagErs.
Het is maandag 1 oktober 2020....
Terwijl de bladeren al sinds de herfst van 2014 niet meer van de
bomen vallen, omdat ze - genetisch gemanipuleerd - eeuwig groen
zijn en door een speciaal daarvoor ontwikkelde transportbuis de
straten door worden geblazen om het gezellige gevoel van guur herfst
weer te creëren, wordt vanuit Den Bosch een wel heel speciale e-mail
naar alle bierliefhebbers in Nederland gestuurd, ledereen weet hier
door direct dat het zover is:
Het verse Amstel Herfstbock wordt doorgestraald per mail, iedereen
opent zijn of haar Amstel-sellbox om het heerlijke robijnrode vocht te
proeven en met elkaar te chatten over het tongstrelende genot van de
oogst van dit jaar.... rnrms
ledereen op zijn eigen plek en toch samen... zou het zo
gaan in 2020?
Voorlopig blijft het proeven van bokbier gelukkig meer
een aards en zeker geen eenzaam genoegen! Stap uw
favoriete Amstel-kroeg binnen of haal een paar sixpacks
Amstel Herfstbock in huis en geniet ervan! Een smake
lijke herfst toegewenst.
Hester Kluiwstra, junior brandmanager Amstel
Foto's: Frank van den Berg