Kasteel Maurick in Vught is sinds 1 januari klant van Heineken. Reden om eens een kijkje te gaan nemen achter de schermen van dit prachtige kasteel. Wij maakten een afspraak met Jog Schipfinger, de Patron Cuisinier van dit horecabedrijf. Onder het genot van een heerlijk biertje spraken wij met hem. «kBort Vromans (links) en Joep van Breukejen Al op de lange oprijlaan verbaasden wij ons over de sprookjesachtige sfeer die het kasteel uitstraalt. Het kasteel bevindt zich in een bosrijke omgeving en is omringd door water en mooie tuinen. Eenmaal de ophaalbrug over en de kasteel poort door, kwamen we op de grote binnenplaats van Kasteel Maurick. Hier kunt u 's zomers bij mooi weer uw lunch of diner gebruiken. De zeer rijke historie van het kasteel gaat terug tot 1300. Sinds de bouw van het kasteel is het vele malen van eigenaar veranderd. De meest roem ruchte was ongetwijfeld Prins Frederik Hendrik. Sinds 1994 wordt het kasteel beheerd door de Oostenrijker en SVH Meesterkok Jog Schipfinger. Onder de heer Schipfingers leiding is het a la carte restaurant in de Nederlandse top honderd van dit soort restaurants gekomen. Naast het a la carte restaurant beschikt het kasteel over enkele andere prachtige ruimtes. Deze zalen beschikken over verschillende facilitei ten en staan garant voor het welslagen van brui loftsfeesten, recepties, presentaties, exposities en elk ander feestelijk of zakelijk evenement. Kasteel Maurick schenkt sinds 1 januari 2000 Heineken bier. Samenvattend kunnen wij u verzekeren dat het kasteel een absolute aanrader is voor een heerlijk hapje eten, een drankje of een mooie wandeling in de prachtige bloemen- en kruidentuin. Wij hebben er met veel plezier rondgekeken. Joep van Breukelen en Bart Vromans, Stagiairs Heineken Den Bosch

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 2000 | | pagina 12