Kasteel Maurick in Vught is sinds 1 januari klant van
Heineken. Reden om eens een kijkje te gaan nemen achter de
schermen van dit prachtige kasteel. Wij maakten een afspraak
met Jog Schipfinger, de Patron Cuisinier van dit horecabedrijf.
Onder het genot van een heerlijk biertje spraken wij met hem.
«kBort Vromans (links) en Joep van Breukejen
Al op de lange oprijlaan verbaasden wij ons
over de sprookjesachtige sfeer die het kasteel
uitstraalt. Het kasteel bevindt zich in een bosrijke
omgeving en is omringd door water en mooie
tuinen. Eenmaal de ophaalbrug over en de kasteel
poort door, kwamen we op de grote binnenplaats
van Kasteel Maurick. Hier kunt u 's zomers bij
mooi weer uw lunch of diner gebruiken. De zeer
rijke historie van het kasteel gaat terug tot
1300. Sinds de bouw van het kasteel is het vele
malen van eigenaar veranderd. De meest roem
ruchte was ongetwijfeld Prins Frederik Hendrik.
Sinds 1994 wordt het kasteel beheerd door de
Oostenrijker en SVH Meesterkok Jog Schipfinger.
Onder de heer Schipfingers leiding is het a la
carte restaurant in de Nederlandse top honderd
van dit soort restaurants gekomen.
Naast het a la carte restaurant beschikt het
kasteel over enkele andere prachtige ruimtes.
Deze zalen beschikken over verschillende facilitei
ten en staan garant voor het welslagen van brui
loftsfeesten, recepties, presentaties, exposities
en elk ander feestelijk of zakelijk evenement.
Kasteel Maurick schenkt sinds 1 januari 2000
Heineken bier.
Samenvattend kunnen wij u verzekeren dat het
kasteel een absolute aanrader is voor een
heerlijk hapje eten, een drankje of een mooie
wandeling in de prachtige bloemen- en kruidentuin.
Wij hebben er met veel plezier rondgekeken.
Joep van Breukelen en Bart Vromans,
Stagiairs Heineken Den Bosch