Heineken
Tarwebok:
Aangenaam
anders
'Heineken
Tarwebok' is de
naam van het
nieuwe bokbier dat
onze brouwerij 5
oktober
introduceert. Het is
traditioneel
gebrouwen uit
zomergerst en
tarwe. Door die
nieuwe
samenstelling heeft
het een frisse
smaak.
bok. Dit geldt zowel voor de
bokbierliefhebbers als voor de
pilsdrinkers. De frisse, minder
zoete smaak wordt ervaren als
verrassend. Het smaakt, zoals
wij het zeggen, 'aangenaam an
ders' dan de andere boltbieren
op de markt. Dit komt inder
daad door de combinatie van
zomergerst en tarwe."
Geld terug
De introductie van Heineken
Tarwebok gaat gepaard met een
zogenoemde 'cash refund-actie'
voor de consument. Na de aan
koop van een sixpack kan de
klant twee gulden terugkrijgen.
Deze actie wordt onder de aan
dacht gebracht via crate-covers
op de kratten Heineken pils (30
cl). "De introductie van Heine
ken Tarwebok wordt onder
steund via de dagbladen en
tv-commercials, door buitenre
clame èn aantrekkelijk presen
tatie-materiaal voor de winke
liers. Opvallend daarin is de
keuze voor de zachtere tinten
van de herfst. Traditioneel rich
ten de bokbieren zich op de kou
en het gure weer van de herfst.
Heineken Tarwebok daarente
gen benadrukt het mooie van
de herfst in haar communica
tie. Wanneer je het produkt
drinkt, proef je waarom", aldus
Janco Duvekot.
Nieuwe verpakking
Hij vervolgt: "De naam Tar
webok is afgeleid van een van
de nieuwe ingrediënten: tarwe.
We hadden het bokbier van
1992 ook onder de oude naam
kunnen introduceren en er het
label 'vernieuwd' op kunnen
Janco Duvekot (lechts) en
Michiel Egelei: "De
veiwachtingen zijn
hooggespannen.
plakken. Maar het is een totaal
nieuw produkt dat het Heine
ken Bokbier vervangt. Als men
sen het nieuwe etiket en de six
pack zien, lezen ze een
duidelijk andere naam dan ze
gewend waren. Het is meteen
zonneklaar dat het om een an
der bier gaat. De warme herfst
kleuren van zowel etiket als
sixpack doen de rest. Wij den
ken dat het een opvallende ver
schijning in de winkels zal zijn.
Een met kwaliteitsuitstraling,
zoals dat van Heineken mag
worden verwacht."
Marge verruimd
Heineken-directeur Thuisver-
bruik Michiel Egeler vertelt dat
de handel extra kan verdienen
op ons nieuwe bokbier: "Heine
ken Tarwebok heeft voor de
handel een aanzienlijk ruimere
marge dan het bokbier van vo
rig jaar. Het produkt wordt ge
zien als een service-artikel. Het
is duidelijk een seizoenspro-
dukt, dat de omzet in de maan
den oktober, november en de
cember een aangename extra
stimulans geeft. Gezien de uit
stekende resultaten van de
smaaktesten en de forse recla
me-ondersteuning zal het pro
dukt niet lang in de winkel
staan. De verwachtingen zijn
hooggespannen. Het zal mij
niets verbazen als de bokbier-
markt hierdoor extra zal stij
gen."
Het oudste speciale bier van
Nederland wordt steeds meer
gedronken. Sinds 1984 is de
hoeveelheid verkocht bier
meer dan verdubbeld. Enige
tientallen jaren geleden gaf de
introductie van het Heineken
Bokbier de biermarkt nieuwe
impulsen. Heineken introdu
ceert nu Heineken Tarwebok.
Waarom een nieuw bokbier?
Heineken product-manager
Thuisverbruik, Janco Duvekot:
"De spectaculaire groei van de
bokbiermarkt betekent dat er
een grote groep nieuwe con
sumenten bij is gekomen. Uit
onderzoek bleek dat niet alle
consumenten even tevreden
waren over het traditionele
bokbier. Veel gehoorde opmer
kingen waren te zwaar' en
'zo gauw vol van'. Met die in
formatie in ons achterhoofd
hebben we een nieuw bok
bier ontwikkeld.Uit uitgebreid
smaakonderzoek dat wij heb
ben laten verrichten, blijkt dat
de consument een voorkeur
heeft voor Heineken Tarwe-