Zilveren trofee
voor Vrumona
Wat in het vat zit,
verzuurt niet
Barbecue-biersaus
Dit is het recept voor een hele
speciale barbecuesaus op basis
van bier en chilisaus: Aan een
half flesje Heineken bier voegt
u een flesje chilisaus toe plus
twee eetlepels geraspte ui, twee
eetlepels goede azijn, twee
theelepels suiker, twee theele
pels worcestersaus en twee
theelepels chilipoeder. Roer al
les in een pan goed door elkaar
en laat gedurende twee minu
ten doorkoken. Een uitsteken
de en zeer pittige saus om gedu
rende het barbecuen worstjes,
krabbetjes of kippe-pootjes
mee in te kwasten.
Bunnik Pepsi Cola Interna
tional heeft Vrumona onlangs
onderscheiden met een zilve
ren trofee voor de prestaties
van dit bedrijf in 1990. De heer
P.C. Schop, algemeen directeur
van Vrumona nam de onder
scheiding in ontvangst van de
De heei Schop (rechts) ont
vangt de zilveren onderschei
ding uit handen van de heer
Sinclair
heer C. Sinclair, directeur van
Pepsi Cola International. Vol
gens Sinclair heeft Vrumona
een grote toewijding voor haar
merken en de klanten. De ver
kopen van de Pepsi-merken
Pepsi Cola, 7Up en Cherry 7Up
in Nederland zijn vorig jaar met
achttien procent gestegen ten
opzichte van 1989. Vrumona is
de enige bottelaar van de Pepsi-
frisdranken voor de Nederland
se markt.
Bier, wijn en andere alcoholi
sche drankjes hebben door de
jaren heen veel mensen geïnspi
reerd. Van oudsher bestaan er
spreekwoorden en gezegdes.
Maar ook tegenwoordig zijn ze
aanleiding tot creatieve ideeën.
Van kunstwerken tot grapjes en
recepten. Deze keer in verband
met de zomervakantie enkele
tips voor de barbecue.
Biermarinade
Wilt u vlees marineren? Dan
kunt u dat doen in een marina
de van bier naar smaak met één
of meer gehakte uitjes, vers ge
malen zwarte peper en een paar
takjes peterselie. Laat het vlees
er gedurende minimaal vier uur
in staan en keer het af en toe
met behulp van een vleestang.
Rode of witte wijn
de
Kies een rode wijn dit
rustig door kunt drinkt.
er peperkorrels, takjes peterse
lie, selderij, een gesneden
preitje, een gepeld teentje kno
flook en een gesneden wortel
tje bij. Voeg het vlees toe en laat
het geheel er gedurende enkele
uren in sudderen. Dek de kom
of pan af met een deksel of folie.
Voeg geen zout toe aan de mari
nade. Voordat u gaat beginnen
droogt u het vlees goed af. De
gezeefde marinade kunt u be
waren om een saus van te ma
ken.
Neem een witte wijn, een stuk
je citroenschil, een scheutje ci
troensap, gesnipperde ui, wat
mosterdpoeder, witte peper
korrels en gemalen venkel.
Roer dit door elkaar. Deze ma
rinade is uitstekend geschikt
om er een half uurtj e vis in te la
ten zwemmen.