Zilveren trofee voor Vrumona Wat in het vat zit, verzuurt niet Barbecue-biersaus Dit is het recept voor een hele speciale barbecuesaus op basis van bier en chilisaus: Aan een half flesje Heineken bier voegt u een flesje chilisaus toe plus twee eetlepels geraspte ui, twee eetlepels goede azijn, twee theelepels suiker, twee theele pels worcestersaus en twee theelepels chilipoeder. Roer al les in een pan goed door elkaar en laat gedurende twee minu ten doorkoken. Een uitsteken de en zeer pittige saus om gedu rende het barbecuen worstjes, krabbetjes of kippe-pootjes mee in te kwasten. Bunnik Pepsi Cola Interna tional heeft Vrumona onlangs onderscheiden met een zilve ren trofee voor de prestaties van dit bedrijf in 1990. De heer P.C. Schop, algemeen directeur van Vrumona nam de onder scheiding in ontvangst van de De heei Schop (rechts) ont vangt de zilveren onderschei ding uit handen van de heer Sinclair heer C. Sinclair, directeur van Pepsi Cola International. Vol gens Sinclair heeft Vrumona een grote toewijding voor haar merken en de klanten. De ver kopen van de Pepsi-merken Pepsi Cola, 7Up en Cherry 7Up in Nederland zijn vorig jaar met achttien procent gestegen ten opzichte van 1989. Vrumona is de enige bottelaar van de Pepsi- frisdranken voor de Nederland se markt. Bier, wijn en andere alcoholi sche drankjes hebben door de jaren heen veel mensen geïnspi reerd. Van oudsher bestaan er spreekwoorden en gezegdes. Maar ook tegenwoordig zijn ze aanleiding tot creatieve ideeën. Van kunstwerken tot grapjes en recepten. Deze keer in verband met de zomervakantie enkele tips voor de barbecue. Biermarinade Wilt u vlees marineren? Dan kunt u dat doen in een marina de van bier naar smaak met één of meer gehakte uitjes, vers ge malen zwarte peper en een paar takjes peterselie. Laat het vlees er gedurende minimaal vier uur in staan en keer het af en toe met behulp van een vleestang. Rode of witte wijn de Kies een rode wijn dit rustig door kunt drinkt. er peperkorrels, takjes peterse lie, selderij, een gesneden preitje, een gepeld teentje kno flook en een gesneden wortel tje bij. Voeg het vlees toe en laat het geheel er gedurende enkele uren in sudderen. Dek de kom of pan af met een deksel of folie. Voeg geen zout toe aan de mari nade. Voordat u gaat beginnen droogt u het vlees goed af. De gezeefde marinade kunt u be waren om een saus van te ma ken. Neem een witte wijn, een stuk je citroenschil, een scheutje ci troensap, gesnipperde ui, wat mosterdpoeder, witte peper korrels en gemalen venkel. Roer dit door elkaar. Deze ma rinade is uitstekend geschikt om er een half uurtj e vis in te la ten zwemmen.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1991 | | pagina 27