Joris Craandijk: eigen
onderneming
waar alles in zit"
Hij neemt gemiddeld honderd beslissingen
per dag en vindt zichzelf een regelneef. Hij
is bedrijfsleider van Horeca Groothandel
Havenstad in Rotterdam: Joris Craandijk.
Verzelfstandiging
Informatiestromen
Eén familie
19
Op het industrieterrein Hoog Zes
tienhoven aan de rand van het Rotter
damse vliegveld is sinds oktober 1987
Horeca Groothandel Havenstad ge
vestigd. Tegelijkertijd werd besloten
een bedrijfsleider aan te stellen. Ha
venstad was één van de eerste dran
kenhandels, die een grote mate van
zelfstandigheid kreeg. Joris Craandijk
kwam in aanmerking voor deze nieu-
naire functie. Havenstad bestaat na
melijk uit de afdeling Commercie,
Verkooptelefonie, Administratie, Ex
peditie, Magazijn en Duty Free. Ik ben
bij alles betrokken wat er op de ver
schillende afdelingen gebeurt. Als ik
hier 's morgens binnenkom, weet ik
vaak niet wat de dag gaat brengen. Dat
is altijd maar weer afwachten. Ik
neem dan ook beslissingen van dag
we functie. In 1986 kwam hij na zijn
economie-studie, bij Heineken bin
nen als management trainee. "Toen
mij in het sollicitatiegesprek werd ge
vraagd, wat ik zou willen doen bij
Heineken, zei ik dat ik het liefst een
'eigen tentje' zou willen hebben. Deze
wens is uitgekomen. Ik heb nu letter
lijk en figuurlijk de sleutel van de
voordeur van drankenhandel Haven
stad", vertelt Joris Craandijk enthou
siast.
"Als bedrijfsleider van een Horeca
Groothandel heb ik een multidicipli-
tot dag. Dat wil natuurlijk niet zeggen
dat er geen plannen voor de langere
termijn worden gemaakt. Daar moet
je op een gegeven moment gewoon
tijd voor vrij maken", aldus Craandijk.
Een drankenhandel heeft als doel het
efficiënt en effectief leveren van pro-
dukten aan de horeca. Wat komt hier
allemaal bij kijken? Horeca Groothan
del Havenstad is de enige dranken
handel van Heineken die niet alleen
dranken, maar ook food/non-food dis
tribueert, van bitterballen tot toiletpa
pier. De drankenhandel is verant
woordelijk voor de in- en verkoop van
de produkten en de administratieve
verwerking daarvan. De contracten
met de horeca-gelegenheden worden
afgesloten door de brouwerijvertegen-
woordiger. Hierna begint het werk
van de vertegenwoordiger van de
drankenhandel. Voor de goede afwik
keling is het van belang dat er een
goed contact bestaat tussen beide ver
tegenwoordigers. De drankenhandel
vertegenwoordiger zorgt ervoor dat
de klant tevreden is en blijft over de le
veranties. Joris: "Deze commerciële
verzelfstandiging houdt in dat
Heineken, Vrumona en Bols niet onze
Joris Craandijk toont de Matenesse
perzik-kiwi likeur, rode en witte
wijn
enige leveranciers zijn. Als een klant
concurrerende merken wil, dan leve
ren we die ook. We bieden de klant
een breed pakket aan. De consequen
tie is natuurlijk wel dat al deze pro
dukten ook moeten worden opgesla
gen in het magazijn, dat wel
voldoende ruimte moet hebben. Ui
teraard proberen we in eerste instan
tie Heineken-produkten te verkopen.
Om onze klanten tevreden te stellen
en zo hoog mogelijke verkoopresulta
ten te behalen, verkopen we ook an
dere merken."
De drankenhandel van nu is niet meer
te vergelijken met die van vijf jaar ge
leden. De concurrentie tussen de pro
ducenten wordt steeds groter, maar
ook tussen de drankenhandels onder
ling. De horeca-ondernemers zijn niet
meer op één manier met één stan
daard pakket te benaderen. Omdat ze
zich willen onderscheiden bieden wij
een grote variatie aan produkten aan.
Volgens Craandijk zijn we op de goede
weg, maar we zouden nog veel meer
met de drankenhandels kunnen
doen. De drankenhandels zitten dicht
op de markt en hebben daardoor veel
informatie over de markt in huis.
Craandijk: "Ik vind dat de informatie
over de markt van de drankenhandels
op één plaats samen moet komen zo
dat er iets mee wordt gedaan door
marketing. Als een productmanager
nu informatie uit de markt wil, moe
ten er twintig drankenhandels
worden gebeld. Dit is te voorkomen
door de informatiestromen te coördi
neren. Het is goed dat de drankenhan
dels steeds zelfstandiger worden,
maar we moeten de voordelen van
centralisatie niet over boord gooien."
Joris Craandijk steekt veel tijd in het
personeelsbeleid. Er werken bij Ha
venstad in totaal vijftig mensen.
Craandijk: "Ik probeer de mensen te
motiveren en enthousiast te maken
voor het werk. Een groot voordeel is
dat de onderlinge banden tussen de
medewerkers bijzonder sterk zijn. De
medewerkers van Havenstad vormen
als het ware één familie. Dit heeft een
positieve uitwerking op de werksfeer."