Nou, voor deze
ene keer dan.
t ekeken
Henk Arens, chef Audiovisuele
Dienst en cameraman van Kijk
glas over 1989: "Voor mij is het
belangrijk dat we als 'Kijkglas'
iets over kunnen brengen bij
andere mensen. Dat je met
hlmbeelden kunt communice
ren. Kijkglas wordt ook steeds
meer gewaardeerd. Bovendien
merk ik dat we als 'Kijkglas
team' vaker gevraagd worden
om ergens in de brouwerij te
komen hlmen."
Nieuw blad Heineken
Importeurs van Heineken en
hun grote klanten (zoals inko
pers voor hotels) krijgen sinds
april een eigen blad. Het heet
'The World of Heineken' en het
verschijnt twee keer per jaar.
Dit ruim veertig pagina's tellen
de 'full colour' magazine is een
uitgave van Heineken Inter
nationaal Beheer. De redactie
van het blad is in handen van
fan Kroese, journalistiek mede
werker Concern Public Rela
tions in Amsterdam. Hij is ook
redacteur van HIM (Heineken
Internationaal Magazine).
Schuimig jaar voor HTB
Voor HTB (Heineken Tech
nisch Beheer) was 1989 een jaar
vol schuim. Sinds maart doet
HTB, in samenwerking met
Moët Chandon, onderzoek
naar schuimvorming van bier
en champagne. Deze research
is voor ons concern belangrijk,
omdat schuim één van de be
langrijkste kwaliteitscriteria is
van bier. De uiteindebjke doel-
stelbng is het uiterlijk van het
schuim in zowel bier als cham
pagne zo mogelijk nog te ver
beteren.
In eerste instantie lijken bier
en champagneschuim niet zo
veel gemeen te hebben. Bier
schuim is wit, romig en blijft
een tijd in een wat dikkere laag
aan het oppervlak aanwezig.
Champagneschuim daaren
tegen is dunner, bruisender,
heeft grotere bellen en is ook
snel weer verdwenen. Beide
hebben echter de overeen
komst dat de belvorming vóór-
afgaat aan het ontstaan van
schuim. Bovendien bepalen de
eigenschappen van beide dran
ken zelf het uiterlijk van het
schuim.
Een beeld uit de commercial
van 1870
Dry 100 en 1870
1989 was ook het jaar van de
nieuwe produkten. Eén daar
van was Dry 100. Vernieuwd is
1870 van Amstel, dat in augus
tus het oude Amstel 1870 ver
ving.
Het Kijkglas-team
Uit de Twentsche Cou
rant van 31 december
1981
Heineken
Kijkglas
Een belangrijke gebeurtenis op
ander niveau was de komst van
het bedrijfsjournaal in de Zoe-
terwoudse brouwerij, 'Kijkglas'
genaamd. Achterliggende ge
dachte voor de oprichting van
het bedrijfsjournaal: het snel
ler en beter informeren van
de brouwerij-medewerkers. De
eerste uitzending was op 1 fe
bruari 1989. Sinds die tijd heeft
Kijkglas elke maand een jour
naal uitgezonden van ongeveer
tien minuten over diverse be
langrijke zaken die zich in
en rondom Heineken Zoeter-
woude hebben afgespeeld.