Winnaressen Coebergh-receptenwedstrijd op bezoek bij GWN MAASTRICHT - Sinds 17 oktober mo gen vijf Nederlanders de titel SVH Wijn- meester dragen. De nieuwe titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op wijngebied voor horecamensen en wordt gegeven door de Stichting Vakopleiding Horeca, een onderdeel van het Onder wijscentrum Horeca in Zoetermeer. De eerste vijf dragers van de titel zijn v.l.n.r. Coen Pollaert (wijnadviseur bij ISPC in Breda), Rex Neve (kelner van hotel de l'Europe in Amsterdam), Vera Wessel (kelner van het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen), Hessy van der Werf-Wind (eigenares van res taurant La Ferme in Twijzel) en Ton Pinxten (projectcoördinator bij het On derwijscentrum Horeca). Ze werden be vestigd door de Engelse wijnschrijver Michael Broadbent, president van de In ternational Wine Food Society. De plechtigheid vond plaats in Chateau Neercanne te Maastricht. Speciale genodigden tijdens deze bijeen komst waren onder anderen de heren Jean-Franqois Bouchard van Bouchard Pêre Fils (midden op foto) en Y.H.M.N. Folmer, Algemeen Direc teur van de GWN. Het geheel werd gesponsord door de GWN. De heer Groeneveld reikt de prijs uit aan hoojprijswinnares Anita Birke. Links mevrouw M. van den Bergen-Burmann, brands-manager van Coebergh ZOETERMEER De winnaressen van de Coebergh-receptenwedstrijd 'Koken met Coebergh' die dit najaar in samen werking met het weekblad Margriet werd gehouden, kregen 4 november bij de GWN hun prijs uitgereikt. Ze kregen deze uit handen van de heer P. Groene veld, culinair redacteur van Margriet en voorzitter van de jury die de inzendingen beoordeelde. De hoofdprijs ging naar Anita Birke uit Purmerend. De jury hield bij haar keuze rekening met de ori ginaliteit van het recept, de rol die het merk Coebergh erin speelt en de uitvoer baarheid van het recept. Vóór de uitreiking kregen de prijswinna- ressen een uitgebreide rondleiding door de graanalcoholbranderijdistilleerderij en de bottelarijUiteraard werd daarbij het Bessenlaantje, waar jaarlijks in de zomer de verse zwarte bessen voor Coe bergh Bessen worden aangevoerd, niet overgeslagen. Voor degenen die het eens willen uit proberen, volgt hier het winnende recept: Eendeborstfilet met abrikozensaus: Benodigdheden: 2 wilde eendeborstfilets 0,5 dl. abrikozensaus 0,5 dl. Coebergh abrikozenbrande- wijn 25 gram roomboter 1 abrikoos in partjes gesneden Bereiding: Wrijf de eendeborstjes in met zout en peper, bak ze rose en houd ze warm. Giet wat jus weg. Doe de pu ree en de brandewijn in de pan en kook het geheel iets in. Maal er wat peper in. Klop door de saus de room boter. Giet de saus op de borden en leg er de eendeborst in. Gameren met de partjes abrikoos. 19

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1988 | | pagina 19