Winnaressen Coebergh-receptenwedstrijd op bezoek bij GWN
MAASTRICHT - Sinds 17 oktober mo
gen vijf Nederlanders de titel SVH Wijn-
meester dragen. De nieuwe titel is de
hoogste graad van vakbekwaamheid op
wijngebied voor horecamensen en wordt
gegeven door de Stichting Vakopleiding
Horeca, een onderdeel van het Onder
wijscentrum Horeca in Zoetermeer. De
eerste vijf dragers van de titel zijn
v.l.n.r. Coen Pollaert (wijnadviseur bij
ISPC in Breda), Rex Neve (kelner van
hotel de l'Europe in Amsterdam), Vera
Wessel (kelner van het Steigenberger
Kurhaus Hotel in Scheveningen), Hessy
van der Werf-Wind (eigenares van res
taurant La Ferme in Twijzel) en Ton
Pinxten (projectcoördinator bij het On
derwijscentrum Horeca). Ze werden be
vestigd door de Engelse wijnschrijver
Michael Broadbent, president van de In
ternational Wine Food Society. De
plechtigheid vond plaats in Chateau
Neercanne te Maastricht.
Speciale genodigden tijdens deze bijeen
komst waren onder anderen de heren
Jean-Franqois Bouchard van Bouchard
Pêre Fils (midden op foto) en
Y.H.M.N. Folmer, Algemeen Direc
teur van de GWN. Het geheel werd
gesponsord door de GWN.
De heer Groeneveld reikt de prijs uit aan hoojprijswinnares Anita Birke. Links
mevrouw M. van den Bergen-Burmann, brands-manager van Coebergh
ZOETERMEER De winnaressen van
de Coebergh-receptenwedstrijd 'Koken
met Coebergh' die dit najaar in samen
werking met het weekblad Margriet
werd gehouden, kregen 4 november bij
de GWN hun prijs uitgereikt. Ze kregen
deze uit handen van de heer P. Groene
veld, culinair redacteur van Margriet en
voorzitter van de jury die de inzendingen
beoordeelde. De hoofdprijs ging naar
Anita Birke uit Purmerend. De jury
hield bij haar keuze rekening met de ori
ginaliteit van het recept, de rol die het
merk Coebergh erin speelt en de uitvoer
baarheid van het recept.
Vóór de uitreiking kregen de prijswinna-
ressen een uitgebreide rondleiding door
de graanalcoholbranderijdistilleerderij
en de bottelarijUiteraard werd daarbij
het Bessenlaantje, waar jaarlijks in de
zomer de verse zwarte bessen voor Coe
bergh Bessen worden aangevoerd, niet
overgeslagen.
Voor degenen die het eens willen uit
proberen, volgt hier het winnende
recept:
Eendeborstfilet met abrikozensaus:
Benodigdheden:
2 wilde eendeborstfilets
0,5 dl. abrikozensaus
0,5 dl. Coebergh abrikozenbrande-
wijn
25 gram roomboter
1 abrikoos in partjes gesneden
Bereiding:
Wrijf de eendeborstjes in met zout
en peper, bak ze rose en houd ze
warm. Giet wat jus weg. Doe de pu
ree en de brandewijn in de pan en
kook het geheel iets in. Maal er wat
peper in. Klop door de saus de room
boter. Giet de saus op de borden en
leg er de eendeborst in. Gameren
met de partjes abrikoos.
19