Wo qu Zhonguo
te maken. Nu is het produkt qua
kwaliteit nog te fluctuerend. Binnen
enkele jaren moet de Yimin brouwe
rij in staat zijn bier van een kwaliteit
zoals we bij Heineken gewend zijn te
produceren. Het is een geweldige
uitdaging voor me. Vooral omdat je
in een omgeving terechtkomt die nog
helemaal niet 'Heinekenized' is. Je
zult in China de mogelijkheden ter
plaatse moeten uitbuiten. Normen
en standaarden in China verschillen
nogal van de onze en we zullen, zon
der gezichtsverlies aan Chinese zij
de, de mensen ervan moeten overtui
gen welke kant we op moeten. Ik zal
dan ook onmiddellijk Chinees gaan
leren"aldus de heer Slootweg. Hij is
bezig met de Teleac-cursus Ni Hao,
maar zal de taal vooral tpr plekke
moeten leren. Het eerste zinnetje
Chinees kent hij al. Dat is de titel van
dit kadertje en betekent: Ik ga naar
China!
SHANGHAI YIMIN BREWERY
_t*$L ros sar
de Volksrepubliek China"aldus de heer
Oostra.
Hij vervolgt: "Ik heb de Chinezen leren
kennen als gezellige, aardige mensen,
die de tijd nemen om samen met jou een
borrel te drinken en ook geïnteresseerd
zijn in de mens achter de onderhande
lingstafel. Soms leek het of men wat
moeite had om onze redeneertrant te
volgen, terwijl wij van onze kant soms
niet begrepen waarom een tegenvoorstel
vrij lang op zich liet wachten."
De Yimin brouwerij is nog maar drie
jaar geleden gebouwd maar, in de ogen
van Heineken-mensen, vrij beperkt van
opzet. Allereerst zal de brouwerij op
orde gebracht worden om de kwaliteit
van het bier, dat onder,,de naam Reeb
wordt verkocht, van een constante kwa
liteit te laten zijn. Uitgangspunt is dat zo
veel mogelijk met lokale mensengrond
stoffen en machines gewerkt gaat wor
den.
De heer Oostra ondertekent het contract
Tot general manager van de Yimin
brouwerij is de heer G. Slootweg be
noemd, die eind november naar
Shanghai vertrokken is. De heer
Slootweg was werkzaam als regional
technical manager voor overig Afri
ka. Toch wel even wat anders dan
China. "Mijn allereerste taak zal zijn
het bedrijf op efficiënte wijze te lei
den en bier van een goede kwaliteit
13