Een indrukwekkende houten wijnpers, die in sommige bedrijven nog tot de helft van deze eeuw gebruikt werd.
ien van het heden: Een proeflokaal
nieuwe stijl in een efficiënte, romanti
sche sfeer. Niet meer de lange tafel,
maar een driehoekige bak, waarin witte
kiezel ligt op tafelhoogte. Over deze mi-
ni-vijverdégustoir heen kun je elkaar
aankijken en de te proeven wijnen al
keurend beoordelen en bespreken. Er is
een gezellige ontvangstruimte met goed
licht, waarbij de kleur van de wijn te
beoordelen valt. Gezelligheid is een be
grip, dat niet los te denken is van wijn.
Er zal daar met deskundige begeleiding
menig glas kritisch bekeken en geproefd
worden. U zult daar zeker meer horen
van Annelies van der Vorm, die na een
gespecialiseerde opleiding aan de Ho
gere Hotelschool in Maastricht daar als
gastvrouw zal optreden en ondersteund
door dia's de voorlichtingsbijeenkom
sten van de Bacchuszolder zal voortzet
ten.
En dan onze wijnopslag: Het probleem
waarmee generaties hebben geworsteld
is opgelost. Een bovengrondse opslag,
zodanig geïsoleerd en van apparatuur
voorzien, dat de temperatuur op elk ge
wenst niveau geregeld kan worden. Het
ideaal om wijn op een constante tempe
ratuur te bewaren, is bereikt. Alleen
daarom al kan ik als wijnminnaar in mijn
terugblik schrijven dat ik verwachtings
vol en optimistisch hier in Zoetermeer
ben neergestreken. Voeg daarbij de be
tere faciliteiten voor transport van com
binatie-orders en u zult begrijpen dat de
nieuwe, pas begonnen fase voor onze
wijnhandel grote, door ons gewenste,
mogelijkheden moet inhouden.
31