GRIEKENLAND
MEUWSUITHET
ÏUITENLAND
1.000.000 hl.
AMSTELBIER
VERKOCHT IN
Voor Athenian Brewery S.A. zal het jaar
1979 de geschiedenis ingaan als het
jaar waarin voor het eerst 1.000.000 hl.
bier werd verkocht.
Kwaliteitshandhaving
In Athene is in 1979 een nieuwe flessen-
colonne in gebruik genomen met een
capaciteit van 45.000 flessen per uur,
die voorzieningen heeft om de geluids-
Nieuwe flessenlijn in de brouwerij te Athene
(45.000 flessen per uur)
Van 30.000 naar 1.000.000 hl.
Toen in 1964 de Amstel brouwerij in
Athene de Amstel produktie startte,
hoopte men de geplande 30.000 hl. te
verkopen. De geïnstalleerde brouw
huiscapaciteit maakte het mogelijk uit
te groeien tot een jaarcapaciteit van cir
ca 150.000 hl. bier per jaar.
Reeds in 1968 was het noodzakelijk de
brouwhuiscapaciteit verder uit te brei
den. Gestaag verder groeiend bereikte
de brouwerij in 1973 een verkoop
capaciteit van 450.000 hl. per jaar. Om
dat Athenian Brewery S.A. van de over
heid geen toestemming kreeg de brou
werij in Athene verder uit te breiden,
werd in 1973 besloten een tweede pro-
duktie-eenheid te realiseren in Thessa
loniki. Deze werd in juni 1975 in bedrijf
genomen met een verkoopcapaciteit
van 100.000 hl. Aangezien in Grieken
Overzicht van de uitbreiding in Thessaloniki in 1979 met het brouwhuis, het service block en
de kelder
land de import van mout tot op heden
een financieel ongunstige zaak is, heeft
Athenian Brewery S.A. altijd voor zijn
eigen mout moeten zorgen door ge
bruik te maken van de lokale (deels van
buitenaf ingebrachte) gerstrassen.
Bij beide brouwerijen zijn mouterijen
gebouwd, met dien verstande dat de
mouterij in Thessaloniki thans circa
80% van de vereiste moutproduktie
voor haar rekening neemt.
Vanzelfsprekend is het jaar 1979 met
zijn 1.000.000 hl. verkocht Amstel bier
een hoogtepunt in de korte historie van
Athenian Brewery S.A. Dit betekent
echter niet dat een verzadigingspunt is
bereikt. De verwachtingen voor de ko
mende jaren zijn zeer hoopgevend,
ondanks de steeds groter wordende
concurrentie van andere merken zoals
bijvoorbeeld Henninger.
Het bereiken van deze resultaten is
geen kleinigheid en vergt reeds jaren
de volledige inzet van allen binnen
Athenian Brewery S.A. Ondermeer met
de intensieve steun van Heineken Tech
nisch Beheer, zowel voor de hand
having van de kwaliteit van het produkt
als voor de realisering van de voort
durende capaciteitsuitbreidingen, res
pectievelijk vernieuwingen van verou
derde machines en apparatuur.
18