Centrale
introductie
de deelnemers op aan alle bescher
mende maatregelen ter harte te nemen.
Verder legt hij uit wat voor veiligheids
maatregelen er getroffen zijn en waarom
deze getroffen zijn. Aan het eind van de
ochtend krijgt iedereen een piepklein
veiligheidshelmpje cadeau, dat een
kleerborstel blijkt te zijn. Op het helmpje
staan de alarmnummers bij brand en
ongevallen vermeld.
Hygiëne
Het volgende onderdeel gaat over de
bedrijfshygiëne. Speciaal voor dit on
derdeel zijn in het bedrijfslaboratorium
wat schimmels gekweekt, die de deel
nemers door een microscoop mogen
bekijken. Ook krijgt men een stencil
onder ogen dat de hygiëne onder de
loep neemt. Hierin wordt het een en an
der over micro-organismen verteld, bij
welke omstandigheden deze zich snel
uitbreiden en hoe dat voorkomen kan
worden. Het laatste is natuurlijk het be
langrijkste. Verder krijgen de aanwezi
gen een dia-serie te zien waarin slecht
onderhouden machines getoond wor
den als voorbeeld van hoe het niet moet.
Vanzelfsprekend is het ook erg belang
rijk dat de medewerkers behalve de be
drijfshygiëne ook de persoonlijke hy
giëne in acht nemen, want per slot van
rekening werkt men bij een bedrijf
waarvan het produkt ter consumptie op
de markt komt.
Opleidingen is het onderwerp, dat de
heer Kievits voor zijn rekening neemt.
Hij vertelt welke opleidingen er zijn en in
hoeverre deze door het bedrijf worden
betaald. Het onderwerp ondernemings
raden komt ook aan de beurt. Een me
dewerker van het bureau onderne
mingsraden vertelt over het functione
ren van deze instelling bij Heineken: hoe
deze in elkaar zit, welke bevoegdheden
ze heeft, wie erin zitten en hoe en wan
neer de verkiezingen van de onderne
mingsraadsleden plaatsvinden.
Taalprobleem
Het vragenuurtje, geleid door de chef
van de personeeldienst, de heer H. P. P.
M. Hofhuis, besluit het programma.
Voor veel buitenlandse werknemers
blijkt het zelf in het Nederlands vragen
stellen nog vaak iets te moeilijk.
Hiermee komen we meteen bij een on
derwerp dat de laatste tijd nogal actueel
is, namelijk het taalprobleem bij de lo
kale introductiedagen. „We zullen in de
toekomst naar een oplossing moeten
zoeken om de buitenlandse werkne
mers bij de taalmoeilijkheden tegemoet
te komen, anders heeft voor hen zo'n
introductiedag ook weinig zin,"aldus de
heer Kievits.
Om op de introductiedag terug te
komen, na het vragenuurtje begeeft
het hele gezelschap zich naar het
ontvangstgebouw De Hooiberg. De
echtgenoten/s zijn inmiddels al gearri
veerd en staan met de chefs van hun
wederhelften te praten, die eveneens bij
het informele gedeelte aanwezig zijn.
De buitenlandse werknemers kunnen
ook een vriend of iemand uit hun pen-
Na de lokale introductiedag van de Van der
Helststraat in Amsterdam wordt er nog gezel
lig in de Raadskelder nagepraat.
De veiligheidsvoorschriften in maar liefst elf ta
sion laten komen als hun vrouw niet in
Nederland woont.
Wat onwennig staat iedereen aanvan
kelijk rond de bar. Al gauw ontstaat er
echter een ontspannen sfeer en vormen
zich groepjes druk met elkaar pratende
mensen. Na de lunch is het programma
van de introductiedag voornamelijk ge
richt op het specifieke brouwerijgebeu-
ren. In de Van Swietenkamer wordt eerst
uitgelegd hoe bier gemaakt wordt. „We
vinden dat iemand die bij een brouwerij
werkt toch wel iets moet weten over het
brouwproces. Ook uit functioneel
oogpunt," vertelt de heer Kievits. Op
een groot flanelbord wordt het brouw
proces aan de hand van allerlei plaatjes
weergegeven. „We hopen dat de deel
nemers bij de rondleiding bepaalde as
pecten van het brouwproces herken
nen."De introductiedag wordt besloten
met een biertje in de bar van het ont
vangstgebouw, waar de belevenissen
nog eens rustig met elkaar besproken
kunnen worden.
Behalve de lokale introductiedagen, die
de plaatselijke personeeldiensten voor
het CAO-personeel organiseren, vinden
er ook centrale introductiedagen plaats.
Deze worden als onderdeel van een
meer omvattend werkterrein door de
dienst management development geor
ganiseerd. Het doel is: nieuwe mede-
werkers(sters) in enkele dagen een
beeld in vogelvlucht te geven van de
onderneming. De dagen zijn bestemd
voor die jonge medewerkers, die hun
8