HET BEGIN IS ER:
Eerste paal vestiging
Zoetermeer in de grond
Onder de genodigden bevond zich de heer L.
van Munching jr. (links), vice-president van
Van Munching Co Inc. (U.S.A.), die voor een
werkbezoek in ons land was. Hij toast hier
samen met v.l.n.r. de heren Van de Vijver,
Wegstapel, Van der Zee en Kappelle.
Zoetermeer is gekozen als vestigings
plaats van deze nieuwe distilleerderij en
alcoholfabriek, is omdat zowel het ter
rein als de omgeving met haar goede
verbindingen zich uitstekend hiervoor
leent. „Wij zijn blij met Zoetermeer," al
dus de heer Van der Zee. „De samen
werking met de gemeentelijke autoritei
ten was van het begin af aan, en is nog
steeds, voortreffelijk, vooral met de ste-
debouwkundige afdelingen en wij zijn
daar bijzonder erkentelijk voor."
INDELING
Ook vertelde de heer Van der Zee het
een en ander over de indeling van de
nieuwe vestiging. De gedistilleerd pro-
Aan de strakblauwe hemel en een vrolijk
zonnetje konden we zien, dat zelfs het
wispelturige Hollandse weer ons con
cern gunstig gezind was bij het slaan van
de eerste paal van de nieuwe distilleer
derij en graanalcoholfabriek in Zoeter
meer op vrijdag 27 januari jl. Burge
meester J. W. Wegstapel van Zoeter
meer zou deze handeling verrichten.
Aangezien de heer A. H. Heineken en
drs. G. van Schaik van de raad van be
stuur, wegens ziekte verstek moesten
laten gaan, nam mr. R. van de Vijver, lid
van de raad van bestuur, de honneurs
waar.
Een groep genodigden kwam die
ochtend naar restaurant De Drie Hooi-
bargen in Zoetermeer, vanwaar men in
bussen naar het bouwterrein zou wor
den gebracht.
Voordat het echter zover was, hield de
heer J. van der Zee, groepsdirecteur
Gedistilleerd Wijn een korte wel-
komstspeech. Hierin noemde hij onder
meer de redenen waarom tot de bouw
van dit project is besloten. Allereerst ligt
aan deze beslissing de voorspoedige
groei van onze onderneming ten grond
slag. Tevens is er een ruimtegebrek in de
produktiesectoren van onze bestaande
vestigingen in Rotterdam en Schiedam.
Ook is het mogelijk en zelfs noodzakelijk
deze nieuwbouw aan de moderne fabri
cageprocessen aan te passen. Als laat
ste punt noemde hij de ontwikkeling van
kennis/know-how in het produceren van
graanalcohol. De reden waarom juist
Burgemeester Wegstapel van Zoetermeer
geeft met een ruk aan het touw de aanzet tot
het heien van de eerste paal.
4