De brouwerij
Geruime tijd geleden ontvingen wij van de heer Albronda, die als werktuigkundige op de brouwerij
te Burgos werkzaam is, de (vijfdelige) panoramafoto die u hieronder aantreft. Op ons verzoek
schreef de heer Albronda daarop een artikel, waarin hij allerlei wetenswaardigheden uit het heden
en verleden van de stad Burgos verwerkte, een en ander verlucht met eigen foto's. Gaarne zeggen
wij, ook namens de lezers, de heer Albronda dank voor zijn bijzonder interessante bijdrage. Red.
Na een montageperiode van zestien maanden werd in
mei 1967 het eerste brouwsel uitgeslagen in onze vesti
ging te Burgos. Ongeveer een maand later werd het bier,
Gulder genaamd, voor het eerst op de markt gebracht.
De brouwerij heeft een technische capaciteit van
Overzicht van de stad Burgos, gezien vanaf de ruïnes van het Castillo burcht).
200.000 hl per jaar. Het brouwhuis, de filterruimte en
de kelder, met zijn 60 tanks van het verticale conustype,
zijn tot een grote ruimte samengevoegd, wat de over
zichtelijkheid zeer ten goede komt. Kelder, bottelarij
(30.000 flessen per uur) en machinekamer zijn onderling
2