Gulder bier uit Burgos op de markt verschenen
Achteraanzicht van de brouwerij. Rechts het keldergebouw; links het complex waarin o.a. de bottelarij en het magazijn vol/leeg zijn ondergebracht.
Het is alweer enige tijd geleden dat
wij iets hebben verteld over de vor
deringen die werden gemaakt bij de
bouw en installatie van de nieuwe
brouwerij in Spanje. Inmiddels heb
ben de gezamenlijke krachtsinspannin
gen van alle betrokken partijen ertoe
geleid dat ook in deze brouwerij de
produktie gestart kon worden. Deze
mijlpaal werd bereikt op 3 mei jl.,
toen met goed gevolg het eerste
brouwsel werd uitgeslagen. Deze ge
beurtenis werd nog geaccentueerd
doordat de brouwerij zich tezelfder
tijd mocht verheugen in een bezoek
van de heren Wittert van Hoogland,
Gombert. Klomp en Marriott.
Na het succesvolle eerste brouwsel
werd begin juni een aanvang gemaakt
met het bottelen waarna kort daarop
de eerste flessen met ,,Gulder"-bier
op de markt zijn verschenen.
Hoewel nog niet tot in de details af
gewerkt nadert de brouwerij nu haar
voltooiing. Door middel van de bij
gaande foto's hopen wij u een indruk
te geven van het uiteindelijk resul
taat.
HDs.
Bezichtiging van de brouwerij. Op het bordes in het ketelhuis zien we van rechts naar links: de
heren Wittert van Hoogland, Daniel (Technical Manager Burgos), Vermeulen (H.T.B.), Martin
(General Manager Burgos), Marriott (een der directeuren van United Africa Comp. Ltd.), Leeuwen
burg (Installation Manager).
Links: Frontaanzicht van de brouwerij. In het hoge gedeelte het brouwhuis met daarachter de
kelderruimte; het lagere gedeelte rechts is het kantoorgebouw. Rechts: Bottelarij. Een overzicht
van het grootste deel van de bottelcolonne die 30.000 flessen per uur kan verwerken. In het
centrum van de foto de flessenwasmachine.
9