Verdergaande vernieuwingen
en uitbreidingen in Amsterdam
Onder de overkapping van het nieuwe biermagazijn. Kijkje in het interieur van een gistbak in wording.
Een aantal van de nieuwe lagertanks tiidens
de montage. Enkele van de tanks moesten, om
dat er weinig ruimte was, in gedeelten op hun
uiteindelijke plaats gebracht worden. De stukken
werden daar vervolgens weer aan elkaar gelast.
na zoveel jaren trouwe dienst nu ge
doemd is te verdwijnen.
Als de vernieuwingen en uitbreidin
gen in het kader van het masterplan
voltooid zijn, zal de technische capa
citeit van onze Amsterdamse brou
werij ongeveer 900.000 hl 's jaars be
dragen, hetgeen nagenoeg een ver
dubbeling van de huidige capaciteit
betekent.
In het kader van het zogenoemde masterplan voor onze brouwerij in Amster
dam worden daar op het ogenblik enkele belangrijke projecten uitgevoerd.
Bedoeld masterplan, dat de vernieuwing en tevens uitbreiding van een aantal
afdelingen omvat, zal in de loop van het volgend jaar uitgevoerd zijn.
dergebouw een nieuw biermagazijn
opgericht, dat naar verwacht wordt
tegen het einde van dit jaar gereed
zal zijn. Enige tijd later, begin 1966,
zullen de nieuwe lagerkelders klaar
zijn. In april/mei 1966 zal ook het
werk aan de nieuwe gistkelders vol
tooid zijn. De gist- en lagercapaciteit
zal dan in totaal met meer dan
40.000 hl zijn toegenomen.
De vergisting in de nieuwe kelders
zal te zijner tijd plaats vinden in ge
sloten bakken, uitgevoerd in beton en
van binnen met roestvrijstalen platen
bekleed. Dit systeem werd eerder
reeds toegepast bij uitbreidingen op
onze Bossche brouwerij. De gistbak-
ken in Amsterdam moet u zich voor
stellen als flinke ruimten; de grootste
zijn ongeveer 14,5 m lang, 7 m breed
en 3,5 m hoog. Deze zullen straks
elk 2600 hl (wordend) bier kunnen
bevatten. De nieuwe lagertanks heb
ben elk een inhoud van 500 hl. De
grootte van de tanks werd bepaald
door de beschikbare ruimte.
In het komende najaar zal een begin
gemaakt worden met de uitbreiding
van het brouwhuis. De daaraan voor
afgaande sloopwerkzaamheden zal
men binnenkort ter hand nemen.
Daarna gaat de slopershamer zijn
werk doen in het oude ketelhuis, dat
Nadat in de afgelopen tijd achter
eenvolgens het gebouw voor het
schoonmaken van de fusten, de
Tussen het bestaande keldergebouw (links, op
de achtergrond) en de machinekamer wordt
een nieuw biermagazijn opgericht.
nieuwe bottelarij en het nieuwe ketel
huis gereedgekomen zijn, is men thans
bezig met het bouwen en inrichten
van nieuwe lagerkelders en gistkel
ders. Tezelfdertijd wordt tussen de
machinekamer en het bestaande kei-