Er is weer een
Hein eisen 's Ballet
zo goed tegen. Hoe moet dit later Nr. A 3
gaan?
En met deze vraag wordt een andere
zijde van een vertegenwoordiger be
licht: de taak van opvoeden.
De vertegenwoordiger is zelfs advi
seur in het privéleven van het gezin
van de klant. Een vertrouwenspositie,
waarbij hij nooit en te nimmer zijn
prestige mag verliezen.
„Je kan je werk alleen doen als je
liefde hebt voor je produkt en als
vertegenwoordiger in de horecasector
moet je een bierkenner zijn. Weten
en ervan overtuigd zijn dat je
produkt boven de andere uitsteekt."
Werken in Brabant is volgens de
heer Ellens attractief maar ook moei
lijk. Onze vestiging in Den Bosch
heeft namelijk alle zuidelijke brouwe
rijen tot volle activiteit gebracht.
Wat er verder bij komt kijken? Het
regelen van vergunningen van drank
wet en vestigingswet; financieringen
en huurcontracten, eigendomsrechten
etc. Kortom: er wordt heel wat be
grip en kennis geëist om in een, voor
de heer Ellens zo belangrijke samen
werking van superieuren, collega's
en ondergeschikten, succesvolle resul
taten voor het bedrijf te behalen.
En dan is het toch wel op deze plaats
dat wij iets mogen zeggen over tact
en geduld, die vaak geëist worden
van de vertegenwoordigersvrouwen,
en het begrip dat zij tonen voor het
werk van hun man. Per slot zitten
deze mannen niet op geregelde uren
achter een bureau en is het niet altijd
koffie of thee, dat zij bij hun werk
te drinken krijgen.
We weten nu allen, dat we in 's-
Hertogenbosch een „verticaal brouw-
systeem" hebben, waarbij het brouw
sel van boven naar beneden door de
verschillende ketels loopt.
Het brouwen geschiedt via een
lange-afstandsbediening vanuit één
centraal gelegen punt. Aan dit
enorme schakelpaneel met zijn met
mysterieuze knoppen, registrerende
meetinstallaties en gekleurde pijlen,
troffen wij een van de zieders, de
heer N. A. F. van Gijn (24).
„Hier heet een zieder eigenlijk tech-
nisch-zieder" vertelt hij ons. „En om
te brouwen, moet je dan ook een
speciale technische kennis hebben."
Van Gijn heeft dat.
In 1950 kwam hij uit Indonesië,
kwam op de ambachtsschool en later
bij de marine. Vandaar kwam hij in
oktober '57 naar de brouwerij. Een
vreemde overgang? Neen, want hij
was machinist bij de marine.
Hij kent de klassieke brouwzalen,
zoals in Amsterdam en Rotterdam,
maar prefereert deze „Brouwtoren".
„Je moet er minder vrijwel in 't
geheel niet lopen en de techniek is
boeiend en interessant."
„Je bedient alles vanaf één plaats
en moet tegelijkertijd verscheidene
reacties op het paneel aflezen."
We hebben ook begrepen, dat men
door op een knop te drukken de
wort uit de onderste (bezink)kuip
naar de gistkelder kan pompen.
Drukt men echter op een verkeerde
knop dan bestaat de kans dat het
hele brouwsel in het riool verdwijnt
en dat lijkt ons een minder aange
name gewaarwording.
Een groepje meisjes in Rotterdam
heeft de hoofden bij elkaar gesto
ken en heeft het Heineken's ballet,
dat in het verleden zulke bloeiende
tijden heeft beleefd, weer opge
richt.
In februari van dit jaar zullen wij
van het oude groepje, dat o.m. dit
voorjaar in Den Bosch enige num
mers opvoerde, nog een kort op
treden op de Rotterdamse feest
avond kunnen beleven. In hoeverre
het mogelijk is, dat de nieuw
gevormde groep, die in Kralingen
bij mevrouw Ter Linden oefent, in
de toekomst bij brouwerij-feeste
lijkheden wordt ingeschakeld, zal
nader moeten blijken.
Inlichtingen voor het lidmaatschap
van het Heineken's balletgroepje
bij mejuffrouw Elly Noordam,
afd. Bierverkoopadministratie.
Diploma's
Amsterdam:
A. W. J. Mulder, afd. hoofdboek
houding, behaalde het staatspraktijk-
diploma bedrijfsadministratie, tweede
deel.
J. Th. W. v. Weerdenburg, afd. hoofd
boekhouding, behaalde het staats-
praktijkdiploma voor bedrijfsadmini
stratie I.
Rotterdam:
De heer W. Zuidema, afd. boek
houding, is geslaagd voor S.P.D. 2.
Mej. C. J. Jansen, afd. inkoop, be
haalde het diploma- steno-Duits.
Mej. E. v. d. Griend, afd. buitenland,
is geslaagd voor steno-Duits.
Den Bosch:
F. A. J. G. Vermeulen, afd. admini
stratie, behaalde het diploma bedrijfs
economie.
Bloedtransfusie
Aan het einde van het afgelopen
jaar zijn weer aan acht Rotterdam
mers onderscheidingen verleend door
het Nederlandsche Roode Kruis voor
het afstaan van bloed.
Een plaquette voor 15 x geven ont
vingen: J. Kapsenberg, tapkelder; N.
de Rot, directie-chauffeur; C. E.
Sutter, boekhouding; G. J. Veldkamp,
chef-controleur.
Voor 5 x geven ontvingen een pen
ning: L. F. W. Dijkema, laboratorium;
C. M. Kersten, buitenland; P. de
Paus, bankwerker-bottelarij; H. A.
Rietveld, bankwerker-bottelarij.