H
gOCBOSjB
gebouw aanwezig waren, zijn nu verdwe
nen. Hierdoor is een snel en effectief tran
sportsysteem mogelijk geworden. Tevens
zijn de loop- en transportlijnen verkort. In
dit verband is het eveneens belangrijk dat
de goederenstroom nergens zogenoem
de publieksstroom kruist. Keukens en buf
fetten zijn zeer efficiënt georganiseerd en
voorzien van moderne apparatuur.
INTERIEUR
Uit de hierbij afgedrukte plattegrond
blijkt dat er voor het publiek een overzich
telijke situatie is ontstaan. Dat begint
reeds met een duidelijk herkenbare in
gangspartij in de gevel, die de gast in een
open hal brengt. Op deze hal sluiten aan:
het passanten-restaurant (80 plaatsen), het
gezelschappenrestaurant (100 plaatsen),
de toiletten, inclusief invalidentoilet en
douches, en de telefooncellen. Het gezel
schappenrestaurant kan bij grotere drukte
uiteraard ook voor de passanten worden
gebruikt. De tafelschikking is flexibel, me
de door gebruikmaking van mobiele schei
dingselementen en een aangepaste verlich
ting. In beide restaurantruimten werd veel
mahoniehout en tapijt en enig grof met
selwerk toegepast. Niet in de laatste
plaats door de gebruikte kleuren en de
stemmige verlichting roept dit een plezie
rige sfeer op. In het nieuwe interieur zijn
ook de fraaie gebrandschilderde glas-in-
lood ramen uit 1946 opgenomen, die zich
in de oude bovenlichten bevonden. Be
wust is afgezien van het plaatsen van een
bar of barruimte omdat dat de gewenste
huiselijke sfeer geweld aan zou kunnen
doen.
TECHNISCHE ASPECTEN
Het pand is zowel thermisch als accous-
tisch geheel geïsoleerd. De verwarming
geschiedt middels radiatoren gecombi
neerd met het inblazen van warme lucht.
Een probleem hierbij was het balkenpla-
Phiri FR
hond bo
fond. Via een speciaal ontworpen sys
teem van inblaassleuven in de balken is
dit vraagstuk opgelost.
EINDRESULTAAT
Resumerend mag worden gesteld dat er
Voor (boven) en na (onder) de verbouwing
een bedrijf is ontstaan dat volledig aan de
eisen van deze tijd is aangepast en dat
door een goede opzet ook goed te ex
ploiteren is. De ervaringen tot op heden
wijzen erop dat het vernieuwde bedrijf
ook door de gast wordt gewaardeerd.
25