Duvel
1
een decoratieve prijslijst, een
muurhanger voor elk merk, een set
viltjes voor elk merk en 2 affiches.
Alle twaalf buitenlandse bieren
worden door Heineken op fles
geïmporteerd.
De twee bekendste zijn Hannen Alt en
Duvel. Hannen Alt is het grootste
Duitse Altbier, waarvoor Heineken
eind vorig jaar de flessebier-import
verwierf. Duvel is een van meest
gewilde Belgische bieren in Nederland.
Het wordt gebrouwen door de
familiebrouwerij Moortgat.
Heineken verwacht dat het aandeel
van de niet-pilsener bieren in de
toekomst zal stijgen. Nu nog maken de
niet-pilsener bieren minder dan 1
procent van de totale biermarkt uit.
Dat percentage zal stijgen naar 3 tot 5
procent.
Inmiddels is met de verkoop van de
buitenlandse bieren ook in het
thuisverbruikkanaal gestart.
swum jliRBffnwWI
Met een handdruk wordt het contract bezegeld tussen Heineken en Hannen Brauerei GmbH
voor de import van Hannen Alt flessen bier in Nederland. Op voorgrond v.l.n.r.: H. R.
Stiegler directeur verkoopen W. Rentel General Directorvan Hannen en Drs. P. P.
Snoep (directeur Marketing/Verkoop Bier) en Drs. A. F. Veldkamp (MarketingManager
Bier) van Heineken Nederland. Op de achtergrond F. Ph. Bot, Mr. A.J.M. Hakkaart en J.
E. M. B runing, resp. senior product managers en hoofd horeca van Heineken Nederland.
Kleurrijk en boeiend is
de bonte geschiedenis van het
Aflligemmcr kloosrcrbicr, vanaf
de eerste dag dat de beroemde
Benediktijnerabdij in 1074
door zes veroordeelde roof rid
ders gesticht werd
Het "Grand Livre de
l'Abbaye d'Afïli gem" opgemaakt
1885. spreekt boekdelen over
de goede en slechte tijden die de
ij doormaakte
Een natuurzuiver,
zwaar bier met een bedriegc-
lijkc zachte smaak en
sterke hopinslag. Dat is Duvel,
sinds 1871 gebrouwen door
het familiebedrijf Moortgat tctj
Breendonk (België). Het oker
gele Duvel heeft zijn karakte
ristieke smaak te danken
het traditionele"eigen"gjst-
ngs procédé
Twee a dne weken
de eerste gisting en rijping gaat Duvel ongefilterd, met de
nog werkzame gist,de fles in. In deze onvoltooide toestand
wordt het opgeslagen in de kelders van de brouwenj waar
het een tweede gisting ondergaat.
Behandel Duvel daarom als een oude wijn. Niet
schudden, en voorzich
tig uitschenken om het
Over de verwoestende oorlogen en branden
Over de reisverhalen van voorbijtrekkende pelgrims.
Over de armen, die aan de poort gratis bier dronken
En natuurlijk over de geweldige, traditionele
feesten die er gevierd zijn. VKmt daar was het waar het
rijke, eigengebrouwen
AfHigcmbier zijn
vermaarde reputatie
vestigde. Een reputatie
een klassiek, na
gistend bier,
gebrouwen metgeca
ramelltseerde mout
Dus mild van
smaak en donker van
kleur.
gistdepot (bezinksel)
niet mee te gieten
Het is raadzaam
om ongeveer 1 centi
meter in de fles te laten
staan.
Duvel smaakt op
z'n best in het speciale
ballonglas .en uitge
schonken met een royale
schuimkraag. Santé.
2