hoeft zich te vervelen als de zon eens ver
stek laat gaan. Vele maken ook gebruik
van de gelegenheid om te gaan bowlen bij
"de Kaasboer" in het acht kilometer ver
derop gelegen Biggekerke.
APARTE SFEER
De heer van den Tol, die de Hogere Hotel
vakschool in Lausanne bezocht en daarna
iri binnen- en buitenland vele functies in
de horeca bekleedde, zegt: "Bij goed
weer blijven veel gasten op het terrein, ge
nietend van de zon. Er heerst hier een
apart sfeertje, omdat veel, telkens weer te
rugkerende gasten elkaar kennen. Wij
trachten de gasten zoveel mogelijk aflei
ding te bieden. Wekelijks wordt een ten
nistoernooi georganiseerd met leuke prijs
jes voor de winnaars, gevolgd door een
gezellige dansavond. Ook de kinderen
worden niet vergeten, zij kunnen deelne
men aan recreatieve zwemwedstrijden,
een songfestival, gezamenlijke kinder
maaltijden en puzzeltochten. In het
nieuwe seizoen hebben we ook een video
recorder waardoor wij 's middags ook kin
derfilms kunnen vertonen. Maar ook brid
gedrives zijn een regelmatig terugkerende
avondvulling voor de oudere gasten. De
bediening in het restaurant bestaat tijdens
het seizoen uit dames, dat is bewust ge
daan, omdat zij de kinderen beter aanvoe
len. Tot de vaste staf behoort naast het
echtpaar van den Tol, een technische man
en een bedrijfsleider. Ook voor mevrouw
van den Tol heeft de horeca geen gehei
men meer, want zij was daarin al vele ja
ren werkzaam voordat zij haar man leerde
kennen. De taken zijn onderling verdeeld,
maar in de praktijk komt het erop neer dat
iedereen de bereidheid heeft om net dat te
doen, wat noodzakelijk is op een gegeven
moment. De onderlinge sfeer is uitste
kend. De heer van den Tol: "Die goede
sfeer is erg belangrijk, want tijdens het
seizoen moet er heel wat werk verzet wor
den. Wij hebben niet alleen te maken met
de mensen die de maaltijden in het restau
rant gebruiken, want er worden ook veel
snacks en dranken afgehaald".
De menukaart hebben we enigszins be
perkt gehouden, maar ik dacht toch wel
dat er voor iedere gast voldoende keus is.
Er wordt veel vis, die is altijd vers, gege
ten. Onze specialiteit is "Risotto", schol
filets in een romige kerrysaus".
PERSOONLIJKE ONTVANGST
Als er nieuwe gasten binnenkomen moet
het gesprek even onderbroken worden. De
nieuwe gasten worden hartelijk tegemoet
getreden en uitgenodigd om plaats te ne
men in het restaurant. Na enige voorlich
ting onder het genot van een drankje, aan
geboden door de zaak, wordt de gasten de
weg gewezen naar hun appartement. "Zo
gaat dat hier'zegt de heer Van den Tol na
terugkeer.
"Iedereen wordt door ons persoonlijk ont
vangen en uitgeleide gedaan en ook bij het
vertrek bieden wij altijd een gratis drankje
aan. Met die regel breken wij niet en dat
geldt evenzeer voor de gewoonte om nooit
iets van een gast te drinken als hij dat aan
biedt. Hij betaalt voor zijn verblijf en daar
hoeft verder niets meer aan toegevoegd te
worden. We worden ook dikwijls bedankt
als de mensen vertrekken. Dat vinden we
eigenlijk niet nodig, want het is onze taak
om het de vakantiegangers naar de zin te
maken, daar hebben ze recht op". Me
vrouw van den Tol vult aan: "De grond
slag voor een goed horecabedrijf is eerlijk
heid. Dat moetje al terug kunnen vinden
in de prijsstelling; die moet in de juiste
verhouding staan tot de kwaliteit en kwan
titeit van het gebodene. Vertrouwen en
hartelijkheid is zo belangrijkhet is onze er
varing dat de mensen dat erg op prijs stel
len. Je komt tegenwoordig nog maar zo
weinig hartelijkheid tegen. Zo hebben wij
er ook een gewoonte van gemaakt om de
gasten die hier met de kerstdagen vertoeven
een kerstkrans aan te bieden en hoewel het
restaurant is geopend vanaf de paasdagen
tot eind oktober, is ieder van de gasten op
oudejaarsavond daar vanaf 11 uur van har
te welkom. We zorgen voor lekkere hapjes
en drankjesdie door ons gratis aangeboden
worden".
SPECIALE ARRANGEMENTEN
Het gehele jaar door zijn er gasten in het
Badmotel Westkapelle. In het voor- en na
jaar zijn er veel gasten die profiteren van
de speciale arrangementen, ook blijkt het
bedrijf een bijzonder gewild object te zijn
voor reünies en familiebijeenkomsten.
De heer van den Tol: "De verblijfskosten
zijn variabel en aangepast aan het jaarge
tij. Over de exploitatievorm zijn we bij
zonder tevreden en dat geldt gelukkig ook
voor het bedrijfsresultaat".
Wie eenmaal gast geweest is komt graag
op dit plekje terug. "Dat mag gerust ge
zegd worden" stelt de heer van den Tol,
"ook volwassenen die hier vroeger als
kind met hun ouders naar toe kwamen we
ten ons nog steeds te vinden en ik overdrijf
echt niet als ik zeg dat veel gasten ons be
drijf als hun tweede huis zijn gaan be
schouwen"
j i y-.i Uf.il1 ^iiVU L' c l
21