cagedeelte kan, als de exploitatie zich
gunstig zou ontwikkelen, verder worden
uitgebreid.
HET INTERIEUR
Met uitzondering van de plafonds boven
de banen en bij de entreepartij, zijn over
al balkenplafonds toegepast, dit in combi
natie met twee stuks kapvormen voor de
centrale gedeelten bij de bar en in het res
taurant om de relatie met buiten te verster
ken.
Voor de vloeren is een goed tapijt toege
past met uitzondering van het centrale ge
deelte tussen de bintstijlen in het restau
rant, waar plavuizen gebruikt zijn zodat
deze ruimte ook als dansvloer gebruikt kan
worden. Voor de wanden is naast schoon
metselwerk in een rood-bruine hand
vormsteen, gebruik gemaakt van hardhou
ten lambriseringen in een nauwkeurig af
gewogen wisseling. Een sfeervolle ver
lichting van brons-kleurige armaturen in
combinatie met zelf geconstrueerde arma
turen en stijlvol eiken meubilair met rie
ten zittingen op de stoelen completeren het
geheel.
Aan de ruimte voor de banen is bijzondere
zorg besteed, omdat een dergelijke, grote
open ruimte ernstig afbreuk kan doen aan
het gezelligheidsaspect. Door hier de
vloer te verlagen, een schijnkolommenrij
als afscheiding toe te passen en bij de lange
wand extra zorg te besteden aan de afwer
king door middel van o.a. gedeeltelijke
tapijtbekleding, is de ruimte volledig ge
ïntegreerd in de rest van de inrichting. Het
plafond is hier gemaakt van houtwol-ce-
mentplaten. Het horecagedeelte is zowel
achter, als gedeeltelijk naast de banen ge
situeerd, wat in praktijk bijzonder prettig
is. De grote bar is nog iets afgescheiden
om minder dominerend in het geheel te
zijn en tegelijkertijd de intimiteit wat te
verhogen. Door gebruik te maken van
vouwdeuren en door middel van luikjes,
afsluitbare openingen in de wand tussen
café en restaurant, ontstaat een zekere
openheid tussen beide ruimten, wat voor
al van belang is wanneer het gehele bedrijf
tegelijk wordt afgehuurd.
INVESTERING
Het moge bekend verondersteld worden
dat een bowlingbedrijf een grote investe
ring vraagt. Naast het grote oppervlak van
de banen, moet het horecagedeelte vrij
royaal van omvang zijn om alle activitei
ten naast en in combinatie met het bowlen
te kunnen laten plaatsvinden, hetgeen
nodig is voor de exploitatie. Het staat vast
dat door omstandigheden aankoop en ver
bouwing van deze boerderij een relatief
hogere investering hebben gevraagd dan
dit bij nieuwbouw het geval geweest zou
zijn. Anderzijds mag geconcludeerd wor
den dat er nu een uniek bedrijf is ontstaan,
waarbij verondersteld mag worden dat het
publiek gevoelig is voor de charme van
een dergelijk ontwerp. De verouderde
boerderijvorm die als zodanig bezig is te
verdwijnen van het Friese platteland, is,
als een brug tussen verleden en heden, hier
toch nog levensvatbaar gebleken met deze
nieuwe bestemming.
Het centrale gedeelte in het restaurant met plavuizen op de vloer en doorkijkjes naar café
Buitenaanzicht van t Haske met entree en parkeerterrein