f
ffi^PE'FRLIT LIQJjFjrj^
Begin september, zo 'n twee weken voor geïntroduceerd.
de officiële opening van de nieuwe dis- De introductie vond plaats op de jongste
tilleerderij en graanalcoholbranderij in Slijtersvakbeurs (2 en 3 september) in
Zoetermeer, is een nieuwe, verrukke- een feestelijk aangeklede stand. De
lijke drank op de Nederlandse markt naam van dit drankje luidt: ,,Paradisi".
VOOR NI
PRODUCED
Exotische telg van de
Gedistilleerd en Wijngroep
Nadat het besluit was genomen over te
gaan tot de introductie van Paradisi, is
de afgelopen maanden koortsachtig
gewerkt om Paradisi nog op de Slijters
vakbeurs te kunnen presenteren. Dat is
gelukt en het resultaat mag er zijn!
Paradisi, wat is dat?
Paradisi is een exotische drank, bereid
op basis van natuurlijk grapefruitsap,
met een alcoholpercentage van 25 pro
cent.Paradisi is uitstekend van smaak
en dient gekoeld, of liefst met ijs ge
dronken te worden bij voorkeur in het
speciaal ontworpen Paradisi glas!
Daarnaast is Paradisi uitermate
geschikt om met tonic of bronwater
gemixed te worden. Er zijn dus moge
lijkheden genoeg om van dit gezellige
drankje te genieten. Paradisi kan op al
lerlei tijdstippen aan allerlei verschil
lende typen mensen geserveerd wor
den.
Waarom heeft de GWN
Paradisi geïntroduceerd?
Sinds een aantal jaren is er bij de ge
distilleerd consument een steeds snel
ler wisselend smaakpatroon waar te
nemen. Als belangrijkste oorzaak geldt
de toenemende „modebewustheid" van
de Nederlandse consument op gedistil
leerd gebied. Die modebewustheid
krijgt met name zijn beslag in het pro
beren van bijzondere drankjes, die
meestal nogal buitenlands aandoen en
een kleurrijk uiterlijk vertonen. Drank
jes, die ook vaak in royaal versierde
glazen (met schijfjes citroen en/of si
naasappel, ijsblokjes en dergelijke)
worden geserveerd.
En, in samenhang met het bovenstaan
de, er heeft een duidelijke uitbreiding in
gebruiksvormen (onder meer mix-dran
ken) van gedistilleerd plaatsgevonden.
Bovendien is het zo, dat steeds meer
mensen naar het buitenland gaan,
waardoor zij in aanraking komen met de
meest uiteenlopende drankjes. De in
troductie van een drankje op de Neder
landse markt, dat duidelijk op deze ont
wikkelingen inspeelt, maakt een hele
goede kans van slagen.
De Duitse consument is al veel eerder
„modebewust" geworden. Nadat eerst
Bourbon een golfbeweging in het afzet-
patroon had veroorzaakt, zorgde Apfel-
korn vrijwel onmiddellijk voor een nieu
we „hausse". Dit jaar ontwikkelen de
4