I SHANDY
Rectificatie
Geen Belg
Carlisten
2 Inhoud/colofon/in dit nummer
3 Directeur marketing/verkoop
bier stelt zich voor
4 Paradisi, de nieuwe, exotische
grapefruit liqueur
6 Vrumona in de frisdranken-
markt
12 Nationale Heineken promotie
14 Snor langs het strand
15 Frambesca: Een vruchtenwijn
die anders is
16 Nieuws van het frisfront
17 Slijtersvakbeurs
20 Fris 1979
21 't Is er weer, Heineken Bokbier
22 Nabeschouwing WK Wielren
nen
26 Parlant du vin (21)
28 Horeca onderweg
30 Vierdaagse in beeld
32 Leven in de bouwerij
34 Nieuws allerlei
In Tap en Schap, augustus 1979, heeft u
een artikel kunnen lezen over de receptie
van drankenhandel H. Visser. Hierbij aan
wezig was ook de heer A. Puype, die ten
onrechte beschreven stond als Belg, die
Heineken bier het lekkerst vindt.
Niet hij, maar een werknemer van zijn
vader werd hiermee bedoeld.
Schrijvers willen nog wel eens wegdro-
•s i
men. Dat moet ook gebeurd zijn met de
schrijver van het artikel over de slijtersreis
naar Barcelona (Tap en Schap, augustus
1979). In gedachten heeft hij twee bergen
verwisseld, de Montejura, waar de Carlis-
tenbeweging bijeenkomt en de Montser-
rat. De slijters hebben inmiddels een be
zoek gebracht aan de Montserrat: Geen
Carlisten, maar wei een schitterend uit
zicht!
Met dank aan de heer H.J. Stil uit Uden.
De Wereldkampioenschappen Wielren
nen 1979 op de weg, zo succesvol afge
sloten met de overwinning van Jan Raas,
brachten voor het horecagebied Lim
burg veel werk met zich mee. Hierover
en over de afsluiting van diverse WK-
promoties leest u op de pagina's 23 en
24.
Op pagina 6 t/m 11 vindt u het verhaal
over Vrumona in de frisdrankenmarkt.
In dit artikel wordt onder meer een te
rugblik gegeven op 1978, dat ondanks
de tegenvallende omzetten in de zo
mermaanden voor de frisdrankenindus
trie een alleszins redelijk jaar geworden
is.
Tap en Schap is een tweemaandelijkse
uitgave van Heineken voor de Neder
landse markt.
Redactie:
Els Reijnders, Ineke Spoorenberg
Vaste medewerkers:
W. J. Hoeben, J. Reppel, M. P. J. van
Soest, J. Zellenrath
Redactiecommissie:
Mevr. H. D. van den Steenhoven,
J. F. B. Houthuys, A. Jansen,
D Marck, J. A. Vleghert
Redactieadres:
Postbus 28, 1000 AA Amsterdam.
Tel. 020-702172, 702264
Bij de voorpagina:
Begin september is een nieuwe, verruk
kelijke drank op de Nederlandse markt
geïntroduceerd: Paradisi.
Paradisi is een exotische drank, bereid
op basis van natuurlijk grapefruitsap,
met een alcoholpercentage van 25 pro
cent. Zie ook pagina 4 en 5.
Bij de achterpagina:
't Is er weer Heineken Bokbier. Dit ro
bijnrode gerstenat wordt traditioneel in
de laatste maanden van het jaar ge
dronken. Er doen vele verhalen de ron
de over, waarvan de juistheid echter niet
te achterhalen valt. Op pagina 21 kunt u
er meer over lezen.
Bowlen is in ons land steeds meer in
opkomst. De bowling-exploitanten doen
dan ook goede zaken.
De heer Reppel ging op bezoek bij de
heer Den Hollander, die kort geleden
zijn tweede Bowling- en Partycentrum in
Woerden opende. Zie pagina 28 en 29.
Wie aan de Vierdaagse denkt, denkt
waarschijnlijk ook aan blaren, doorge
lopen voeten en wandelen bijna zonder
einde. Weinigen zullen weten dat er ook
voor de niet zo sportievelingen ieder
jaar een fantastisch programma geor
ganiseerd wordt: de Zomerfeesten. Pa
gina 30 en 31
Het Heineken Bouwbureau is in de laat
ste maanden onder meer bezig geweest
met de realisatie van een nieuw horeca
bedrijf in Ouwehands Dierenpark in
Rhenen.
Alles over dit project leest u in de ru
briek Leven in de bouwerij op pagina 32
en 33.
2