i
I
TOiïJTï
2 Inhoud/colofon/in dit nummer
3 Italiaanse wijndag
4 Pepsi 25 jaar in Nederland
7 Wereldkampioenschappen
Wielrennen 1979
8 Dubbel feest bij Littooy
9 Amstel happen, moppen tappen
10 Vliegende start voor Snor
14 Aan de vooravond van de
Amstel Gold Race
16 Van Bilsen heeft nieuwe
formule
18 Parlant du vin (19)
20 Groothandelsacties
21 Horeca onderweg
24 Leven in de bouwerij
26 Nieuws allerlei
Tap en Schap is een tweemaandelijkse
uitgave van Heineken voor de Neder
landse markt.
Redactie:
W. J. Bruggeman (hoofdredacteur)
Els Reijnders, Ineke Spoorenberg
Vaste medewerkers:
W. J. Hoeben, J. Reppel, M. P. J. van
Soest, J. Zellenrath
Redactiecommissie:
Mw. H. D. van den Steenhoven, J. F. B.
Houthuys, A. Jansen, A. C. M. Jonkers,
D. Marck, J. A. Vleghert
Redactieadres:
Postbus 28, 1000 AA Amsterdam.
Tel. 020-702283, 702172, 702264
Bij de voorpagina:
Het symbool van de Wereldkampioen
schappen Wielrennen: Drie over hun
stuur gebogen wielrenners. Deze uiting
komt terug op stickers (waarvan u bij
gaand een exemplaar aantreft), affiches
en viltjes, die op uitgebreide schaal
verspreid worden en mede het gezicht
van de WK zullen bepalen.
Bij de achterpagina:
Pepsi-Cola is 25 jaar in Nederland. Een
feestelijk feit, waaraan wij in dit nummer
niet zomaar voorbij willen gaan. Zie
daarom ook pagina 4 tot en met 6.
Snor, de nieuwe frisdrank voor kinde-
1 ren, gaat sterk van start. Vrijwel alle
commerciële organisaties in de sector
thuisverbruik hebben Snor in hun as
sortiment opgenomen. Hoe de door
stroming naar de consument op gang
gebracht wordt kunt u lezen op pagina
10 e.v.
jjjgg
De Amstel Gold Race ging dit jaar op
Paaszaterdag voor de veertiende maal
van start. Aan de vooravond van deze
wielerklassieker gingen wij op bezoek
bij twee hotels, die ieder jaar een wie
lerploeg te logeren hebben. Wat dit al
lemaal met zich meebrengt leest u op
pagina 14 en 15.
t
SRV-groothandel A. van Bilsen startte
met de formule: De Gulle Kaasboer en
Boerderij prod ukten, gebaseerd op al
lerlei speciaalzaken. Op pagina 16 e.v.
vertelt deze groothandel meer over de
nieuwe opzet.
In deze aflevering van Parlant du vin
gaat de heer Zellenrath verder met zijn
verhaal over sherry. In het eerste artikel
heeft u al het een en ander kunnen lezen
over de verschillende typen, rayas en
blending. In het tweede gedeelte gaat hij
hierop nader in. Zie pagina 18 en 19.
Hi
De heer Reppel is op bezoek geweest bij
de heer C. Wempe, die eigenaar is van
De Zoete Inval en bowling De Liede in
Haarlem. In de rubriek Horeca onder
weg op pagina 21 e.v. vertelt hij alles
over deze veelzijdige horecabedrijven.
Ëaüft
In Valkenburg, op de plaats waar de
twee Geularmen samenstromen, werd
eind januari van dit jaar de Riverside-
club geopend. In weinig weken kreeg dit
bedrijf, vooral door zijn opvallende in
richting nationale en internationale be
kendheid. Zie de rubriek Leven in de
bouwerij op pagina 24 en 25.
2