Prijsstelling
Als we de prijsstelling eens nader onder
de loep nemen, valt het op, dat deze zeer
redelijk is. De heer Wempe daarover:
„Wij krijgen mensen met een ruime en
krappe beurs in huis en wij gaan er
vanuit, dat de dranken en spijzen voor
eenieder betaalbaar moeten zijn."
Een kopje koffie kost ƒ1,25, een glas
Amstel bier eveneens, een flesje ƒ1,50,
een borrel ƒ1,50 en een sherry ƒ2,—. De
wijnen variëren in prijs van ƒ13,50 tot
ƒ60,— en voor een kindermenu betaalt
men ƒ8,—. De menukaart voor plate-
service maaltijden laat een ruime keu
zemogelijkheid in een prijsklasse van
ƒ9,75 voor een Hongaarse goulash met
rijst en doperwten tot ƒ12,75 voor een
Hollandse biefstuk met groente en fri
tes.
Maar ook de mensen die a la carte willen
eten hebben een ruime menukeuze.
Visliefhebbers kunnen er terecht voor
tong, gebakken paling en forel en de
bezoekers die een maaltijd met vlees
prefereren behoeven stellig niet bang te
zijn geen keuze te kunnen maken uit de
rijk voorziene menukaart met wijnsug
gesties.
Taken
Het behoeft uiteraard geen betoog dat
een horecabedrijf als De Zoete Inval een
groot personeelsbestand kent. Tevens
dienen de taken vastomlijnd verdeeld te
tijdens de weekends wordt het slui
tingsuur verlegd naar 2 uur 's nachts.
Het drankenpakket dat in de zaak voor
handen is kent vele concernprodukten
zoals Hoppe en Bokma gedistilleerd,
frisdranken van Vrumona en Amstel
bier. De heer Wempe: „Het Amstel bier
werd al verkocht door mijn schoonvader
in 1930 en het is ook altijd Amstel bier
gebleven. Dat betekent dat wij in 1980
precies 50 jaar afnemer zijn van het
concern. Ik heb daar nooit spijt van ge
had, want de produkten zijn uitstekend
en de relatie is altijd goed geweest."
J. Reppet
uren per week en mijn aandacht gaat
voornamelijk uit naar de kostenbewa
king, het prijsbeleid en de werkindeling.
Tevens beschik ik over drie bedrijfslei
ders, twee voor het café- en restaurant
gedeelte, die hun taak uitoefenen in
wisseldiensten en een bedrijfsleider is
permanent belast met de leiding van de
bowling.
Voor de administratie heb ik een boek
houder in vaste dienst en in de keuken
beschikt de chef-kok over acht vaste
medewerkers. In het restaurant werken
twaalf kelners terwijl acht huishoude
lijke hulpen er zorg voor dragen dat al
les glimt en blinkt.
Bij de receptie zit een vaste telefoniste,
die bij afwezigheid vervangen wordt
door mijn dochter. De inkoop wordt ge
regeld door de chef-kok in overleg met
de bedrijfsleiders.
Een object zoals De Zoete Inval behoeft
uiteraard ook veel onderhoud op tech
nisch gebied en ik prijs mij gelukkig met
de aanwezigheid van mijn broer die hier
optreedt als chef technische dienst.
Mijn broer heeft weer drie mensen tot
zijn beschikking die voorde goede gang
van zaken zorgen in de bowling en in de
speeltuin.
Toeloop
In de bowling werken tevens nog drie
serveersters en een barkeeper. Maar bij
een zeer grote toeloop kan het vaste
personeel rekenen op aanvulling met
part-timers. Dat is dan ook wel nodig,
want de gasten hebben recht op een
Kijkje in de grote zaal. correcte en snelle bediening."
zijn. De heer Wempe gaat daar graag op De Zoete Inval is dagelijks geopend van
in: ..Als directeur maak ik zo'n 90 werk- 8 uur 's morgens tot 1 uur s nachts en
Het a la carte restaurant biedt plaats aan 80 gasten
De ruime, sfeervol verlichte entree.
23