Een geweldige speeltuin maakt deel uit van het bedrijf. personeel. Ze dienen correct gekleed te gaan en ook het uiterlijk gedrag en een prettige menselijke benadering zijn van groot belang. Ik ben in de gelukkige omstandigheid, dat ik geen personeels problemen ken. Al jaren beschikken we over een vast team, er is weinig verloop, en als er nieuwe mensen aangenomen worden die niet goed vallen in de groep merken ze dat snel genoeg, want dan worden ze niet geaccepteerd. Je moet als ondernemer ook altijd open staan voor suggesties en ideeën van de kant van het personeel, wij praten daar dikwijls over en dat wordt gewaardeerd. Je moet ook durven onderkennen dat je elkaar nodig hebt. Zonder personeel was mijn bedrijf nooit uitgegroeid tot wat het nu geworden is. Ook met bezoekers heb ik nooit moei lijkheden gehad, je moet je altijd afvra gen hoe je ze dient te benaderen en hoe je ze ontvangt. Ik tracht het altijd gezel lig te maken, de mensen zijn uit en daar moetje begrip voor hebben." Het bedrijf van de heer Wempe zoals het er nu staat, is in fasen tot stand geko men. In 1961 werd de eerste zaal bijge bouwd, in 1964 volgde de tweede en in 1975 werd besloten tot de bouw van een derde zaal. Bowling De bowling (met 130 zitplaatsen en een bar, die ook nog eens aan 30 mensen een plaats biedt) kwam tot stand in 1977 en omvat 1000 m2. Van de 12 banen wordt druk gebruik gemaakt, men kan er op aanvraag terecht, maar wachttijden van drie maanden zijn heel normaal. De Bowlingbond Haarlemmerliede met zo'n 400 jeugdleden en senioren is er dage lijks kind aan huis, maar ook bedrijven en personeelsverenigingen maken er regelmatig gebruik van. De heer Wempe daarop inhakend: „Het zijn echt niet alleen de mensen uit Haarlem die het Bowlingcentrum be zoeken, ze komen ook uit Zaandam, IJmuiden, Beverwijk, Heemstede en an dere omliggende plaatsen. Zo is het ei genlijk ook met de speeltuin die plaats biedt aan 400 gasten, voor het meren deel ouders met kinderen of onderwij zers die een dagje op stap zijn met de leerlingen. Ook de Nederlandse Spoorwegen heb ben de speeltuin opgenomen in het re creatieschema van de kindertreinen met als reisdoel een gecombineerd bezoek aan Artis, Schiphol en De Zoete Inval". Toen in 1978 de laatse verbouwing, een a la carte-restaurant dat plaats biedt aan 80 gasten, werd voltooid, was het totaal bebouwde complex 2800 m2 groot en momenteel loopt de heer Wempe al weer met bouwplannen ten aanzien van de verbetering van de ingang met gar deroberuimte. Zaalcapaciteit De drie zalen, waarvan de grootste is voorzien van een toneel, hebben een capaciteit van 425 zitplaatsen en zijn bijna dagelijks in gebruik voor bruilof ten, partijen, bijeenkomsten, recepties, toneel- en cabaretavonden, maar ook voor personeelsfeesten en de ontvangst van mensen die met reisorganisaties op stap zijn en De Zoete Inval aandoen voor een verfrissing, lunch of diner. In het plate-service-restaurant kunnen 120 gasten terecht en aan de daar aan wezige bar nog eens 25 bezoekers. De ruime bedrijfskeuken, 65 m2, is cen traal gelegen waardoor de looproute voor het personeel beperkt is. In het ge hele bedrijf is voor uitstekende lichtef fecten gezorgd, hetgeen vrolijk aandoet. In de speeltuin kunnen de kinderen te recht bij het uitgifteloket voor een frietje of bij de zelfbediening voor kleine etenswaren en dranken. In het bedrijf is ook rekening gehouden met bezoekers die minder valide zijn en voor hen zijn twee toiletten gebouwd, geheel aange past aan de omstandigheden. Boven dien is er een ruimte gecreëerd waar moeders hun baby's kunnen verscho nen. In de keuken ..kun je van de grond eten". 22

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1979 | | pagina 22