iillllilillllil
llliillllilllll
IHIIIllllllilll
w w
'!ensaPpen
Tankjes zijn goed voor circa 'n kwart van het
horecavolume in frisdranken.
Het dilemma rond de literfles
Het gebruik van literflessen in de hore-
casector is in feite een betreurenswaar
dige ontwikkeling. Immers, als zo'n fles
wordt aangebroken, verliest de drank al
snel een deel van z'n koolzuur, en daar
mee van z'n „frisheid". Bovendien komt
het gebruik van literflessen de optimale
presentatie van het produkt niet ten
goede.
De marge voor de horeca-ondernemer
op literflessen mag dan bijzonder aan
trekkelijk zijn, maar naarmate de consu
ment in een horecabedrijf veeleisender
Een dergelijk tafereel komt het aanzien van
een horecabedrijf niet ten goede.
wordt, loopt het voordeel daarvan terug.
Een horecabezoeker is best bereid voor
zijn consumptie een behoorlijk bedrag te
betalen, als daar maar een goede kwali
teit zowel qua service als qua produkt
tegenover staat.
De kracht van de kleine fles
De kwaliteit van een frisdrank komt het
best tot haar recht als uit een kleine fles
wordt geserveerd. De klant weet dan wat
hij krijgt en het staat wel zo gezellig, zo
gastvrij. Dat komt de sfeer in het hore
cabedrijf ten goede.
De voordelen van tapinstallaties
Ook ondernemers die met tapinstallaties
werken kunnen frisdranken serveren,
die aan optimale kwaliteitseisen vol
doen. Het is dan echter wel zaak, dat die
installaties ook perfect worden onder
houden.
Daarom verstrekt Vrumona bij haar tap-
T
apparatuur uitgebreide instructies voor
het dagelijkse en wekelijks onderhoud
hiervan. En daarom ook komen alleen
ondernemers die aan bepaalde
minimumomzet-normen voldoen voor
dergelijke apparatuur in aanmerking.
B3 Vruchtensappen in de horeca
De horecasector is goed voor ruim 16
miljoen liter vruchtensappen per jaar.
Bijna de helft hiervan is jus d'orange,
een kleine 40 procent is appelsap en iets
meer dan tien procent is tomatensap. De
overige smaken spelen hier vrijwel geen
rol.
B3 is hier veruit het grootste merk met
Ook een goede tapinstallatie levert optimale
kwaliteit.
een aandeel van 40 procent.De hoge
kwaliteit van het produkt en de sterke
ondersteuning ervan, juist in deze sec
tor, zijn in hoge mate bepalend voor de
ze positie. Waarbij nog moet worden
aangetekend, dat het aandeel van B3 in
deze sector nog steeds toeneemt.
Conclusies
Het totale horecavolume in
frisdranken mag dan in ver
houding tot de thuisverbruik-
omzet bescheiden zijn, de ho
recasector is op zichzelf wel
degelijk van belang, zij het
vooral voor fabrikanten van
kwaliteitsprodukten.
De sterke horecapositie van
Vrumona is vooral te danken
aan Vrumona's sterke assorti
ment van kwaliteitsprodukten,
dat systematisch wordt onder
steund door middel van recla
me en promotions.Het merkar
tikel is juist in de horecasector
niet meer weg te denken, om
dat het de horeca-ondernemer
de zekerheid geeft dat hij zijn
klanten het beste voorzet dat
er te koop is.
8