CHAMPAGNE 2 Inhoud/colofon/in dit nummer 3 Introductie open-onderdek pal lets 4 Bistro vaart nieuwe koers in '79 6 Frisdranken in de horeca 9 Wat zijn frisdranken eigenlijk 10 BéGéDé op bezoek in Bunnik 11 Bokbier initiatief 12 Tegeltableau cadeau van G.G.N 14 Hamers Beckers, Simpelveld 16 Parlant du vin (17) 18 Horecava1979 20 Activiteiten Pepsi-Cola 21 Activiteiten Royal Club 22 Horeca onderweg 24 Leven in de brouwerij 26 Nieuws Allerlei Tap en Schap is een tweemaandelijkse uitgave van Heineken voor de Neder landse markt. Redactie: W. J. Bruggeman (hoofdredacteur) Els Reijnders, Ineke Spoorenberg Vaste medewerkers: W. J. Hoeben, J. Reppel, M. P. J. van Soest, J. Zellenrath Redactlecom m iss ie Mw. H. D. van den Steenhoven, J. F. B. Houthuys, A. Jansen, A. C. M. Jonkers, D. Marck, J. A. Vleghert Redactieadres: Postbus 28,1000 AA Amsterdam. Tel. 020-702283, 702172, 702264 Bij de voorpagina: Bistro gaat in 1979 een nieuwe koers varen: Een nieuwe etikette ring, een nieuwe karaf en een nieu we reclamecampagne zijn hier het gevolg van. (Zie ook pagina 4/5). Bij de achterpagina: Heineken brengt de handel volop in carnavalsstemming! En hoe kan het ook anders in deze laatste week van februari. REIMS EPERNAV COTpS Ongeveer vijftien procent van het totale frisdrankenvolume in Nederland wordt via de horecasector verkocht. Dit aandeel mag bescheiden lijken, maar slechts een beperkt aantal fabrikanten is hier actief. In het artikel op pagina 6 tot en met 8 wordt deze sector in de schijnwerpers geplaatst. Een unieke actie van de Gedistilleerd Groep Nederland: Bij aankoop van een bepaald kwantum gedistilleerd-produk- ten ontvangt de slijter een speciaal voor hem vervaardigd tegeltableau. Alle bijzonderheden kunt u lezen op pa gina 12 en 13. De exploitatie van restaurant Jaap Edenhal is in de sportieve handen van Jacques Swart en Bram Haverkamp. In de rubriek Horeca Onderweg vertelt Jaap Reppel hoe beide ex-voetballers uitgroeiden van „groentjes" tot volleer de horeca-exploitanten (pagina 22 en 23). De meesten van ons zullen met oudjaar champagne gedronken hebben. Daarom leek het de heer Zellenrath interessant deze drank weer eens te belichten. Bovendien gaat hij in deze zeventiende aflevering van Parlant du vin in op de belangrijkheid van de kurk. Pagina 16 en 17. De Horecava 1979 is weer achter de rug. Dit jaar had hij voor Heineken een iets andere opzet. Een uitgebreid verhaal hierover kunt u lezen op pagina 18 en 19. Onlangs opende café 't Smalle zijn deu ren in het hartje van de Amsterdamse Jordaan. Het pand zelf heeft een rijke historie: vroeger was het als slijterij/proeflokaal bij de firma P. Hoppe in gebruik. Het Heineken Bouwbureau was betrokken bij de verbouwing. Zie pagina 24 en 25.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1979 | | pagina 2