CHAMPAGNE
2 Inhoud/colofon/in dit nummer
3 Introductie open-onderdek pal
lets
4 Bistro vaart nieuwe koers in '79
6 Frisdranken in de horeca
9 Wat zijn frisdranken eigenlijk
10 BéGéDé op bezoek in Bunnik
11 Bokbier initiatief
12 Tegeltableau cadeau van G.G.N
14 Hamers Beckers, Simpelveld
16 Parlant du vin (17)
18 Horecava1979
20 Activiteiten Pepsi-Cola
21 Activiteiten Royal Club
22 Horeca onderweg
24 Leven in de brouwerij
26 Nieuws Allerlei
Tap en Schap is een tweemaandelijkse
uitgave van Heineken voor de Neder
landse markt.
Redactie:
W. J. Bruggeman (hoofdredacteur)
Els Reijnders, Ineke Spoorenberg
Vaste medewerkers:
W. J. Hoeben, J. Reppel, M. P. J. van
Soest, J. Zellenrath
Redactlecom m iss ie
Mw. H. D. van den Steenhoven, J. F. B.
Houthuys, A. Jansen, A. C. M. Jonkers,
D. Marck, J. A. Vleghert
Redactieadres:
Postbus 28,1000 AA Amsterdam.
Tel. 020-702283, 702172, 702264
Bij de voorpagina:
Bistro gaat in 1979 een nieuwe
koers varen: Een nieuwe etikette
ring, een nieuwe karaf en een nieu
we reclamecampagne zijn hier het
gevolg van. (Zie ook pagina 4/5).
Bij de achterpagina:
Heineken brengt de handel volop in
carnavalsstemming! En hoe kan het
ook anders in deze laatste week van
februari.
REIMS
EPERNAV
COTpS
Ongeveer vijftien procent van het totale
frisdrankenvolume in Nederland wordt
via de horecasector verkocht.
Dit aandeel mag bescheiden lijken, maar
slechts een beperkt aantal fabrikanten is
hier actief.
In het artikel op pagina 6 tot en met 8
wordt deze sector in de schijnwerpers
geplaatst.
Een unieke actie van de Gedistilleerd
Groep Nederland: Bij aankoop van een
bepaald kwantum gedistilleerd-produk-
ten ontvangt de slijter een speciaal voor
hem vervaardigd tegeltableau.
Alle bijzonderheden kunt u lezen op pa
gina 12 en 13.
De exploitatie van restaurant Jaap
Edenhal is in de sportieve handen van
Jacques Swart en Bram Haverkamp.
In de rubriek Horeca Onderweg vertelt
Jaap Reppel hoe beide ex-voetballers
uitgroeiden van „groentjes" tot volleer
de horeca-exploitanten (pagina 22 en
23).
De meesten van ons zullen met oudjaar
champagne gedronken hebben. Daarom
leek het de heer Zellenrath interessant
deze drank weer eens te belichten.
Bovendien gaat hij in deze zeventiende
aflevering van Parlant du vin in op de
belangrijkheid van de kurk. Pagina 16 en
17.
De Horecava 1979 is weer achter de rug.
Dit jaar had hij voor Heineken een iets
andere opzet. Een uitgebreid verhaal
hierover kunt u lezen op pagina 18 en 19.
Onlangs opende café 't Smalle zijn deu
ren in het hartje van de Amsterdamse
Jordaan.
Het pand zelf heeft een rijke historie:
vroeger was het als slijterij/proeflokaal
bij de firma P. Hoppe in gebruik. Het
Heineken Bouwbureau was betrokken
bij de verbouwing. Zie pagina 24 en 25.