IN DE MALLEMOLEN dineren tussen antiek Op 30 maart jl. ging een lang gekoesterde wens van de heer Chr. Keij in vervulling. Op die dag werd aan de Oosthaven in Gouda zijn res taurantbedrijf De Mallemolen geopend. Tot voor die datum werd in het pandje door de vorige ei genaar, de heer Van Ham, een exclusief café geëxploi teerd, dat zich mocht verheu gen in een selectief klanten bestand, dat voornamelijk bestond uit studenten, dok toren, juristen en andere no tabelen. Ook de heer Keij mocht als een vaste stamgast gerekend worden. Hij voelde zich helemaal thuis in dat aparte sfeertje, dat de zaak uitstraalde. Vooral door de grote collectie antiek. Toen de heer Van Ham besloot om zijn bedrijf te verkopen, kost te het de heer Keij geen mo ment bedenktijd om zich als de nieuwe eigenaar aan te dienen. Hij kocht het pandje en de inventaris zuiver op emotionele gronden Eigen lijk ontbrak hem de tijd om twee horecabedrijven te ex ploiteren Hij is namelijk ook al zo'n drie jaar eigenaar van het gerenommeerde restau rant De Gouwe Dis in Wad- dinxveen. Een bedrijf dat plaats biedt aan zeventig gasten en dat is verdeeld in een restaurant- en bistroge deelte annex kleine bar. Voor de vele mensen die willen ge nieten van de culinaire ge neugten des levens een heerlijk rustpunt. De heer Keij mag er vele bekende Neder landers tot zijn clientèle re kenen. In het gastenboek prijken dan ook de namen van onder meer Zijne Koninklijke Hoogheid prins Bernhard, de heer Pieter van Vollenhove, Willem Duys en Pim Jacobs. Een fraai bedrijf, waarvan de wanden gesierd zijn met eni ge kostbare schilderijen. De heer Keij is namelijk ook een groot kunstliefhebber. Daar de heer Keij vervolgens ook een groot gedeelte van zijn tijd diende te gaan beste den aan het restaurant De Mallemolen, moest er aan het beleid van De Gouwe Dis wel enigszins gesleuteld worden. Het gevolg is geweest, dat mevrouw Keij zich meer is gaan richten op de zakelijke activiteiten in De Gouwe Dis. Een gelukkige omstandigheid daarbij is, dat zij evenals haar Het interieur van De mallemolen vanaf de begane grond gezien man is voortgekomen uit een gezin waarin het horecaleven een belangrijke plaats innam De rol van gewaardeerde gastvrouw is haar dan ook op het lijf geschreven. In die rol wordt zij terzijde gestaan door een voortreffelijke keu kenbrigade van vier man en vijf uitstekende kelners. Hoewel De Mallemolen nog maar enkele maanden is Buitenaanzicht van De Mallemo len. geopend, is het nu al heel duidelijk, dat vele zakenmen sen uit Gouda en wijde om geving de weg naar het be drijf reeds hebben gevonden. Maar ook voor romantisch in gestelde mensen is het toe ven in De Mallemolen een verrukkelijke bezigheid. Het zal beslist niet lang duren, of ook over de grens zal dit be drijf een grote bekendheid hebben gekregen. En zeker niet alléén vanwege de voor treffelijke en goed uitgeba lanceerde maaltijden, die men er kan besprenkelen met zeer bijzondere wijnen. In dien de gasten dat wensen, kunnen zij zelf hun keus be palen in de daarvoor inge richte wijnkelder. Met zo'n 70 wijnen op de rekken, is het nagenoeg uitgesloten dat niet aan de verlangens van de gasten kan worden voldaan. Maar deze zaak neemt niet alleen vanwege haar heerlijke gerechten een aparte plaats in. De grote collectie antiek draagt daar zeker ook haar steentje toe bij. Voor de an tiekliefhebbers valt er even eens veel te genieten. De vo rige eigenaar van het bedrijf heeft er ruim twintig jaar over gedaan om een grote hoe veelheid antieke meubelen, schilderijen, glaswerk, klok ken, kroonluchters, tegels en 22

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 22