DANCING DE KUL IN DENEKAMP letten en de garderobe op de eerste ver dieping, alsmede de uitgang. Terwille van de efficiency werd gekozen voor een check-out systeem met twee kassa's, een dikwijls onsympathiek aandoende methode, die echter hier door het pu bliek geaccepteerd wordt. Eerste verdieping Op de eerste verdieping werden het res taurant en de bruiloftzaal geprojecteerd. De aankleding is hier licht gehouden, waarbij vooral het fotobehang over de totale achterwand bij de bar opvalt. Ook hier zijn voor de algemene verlich ting weer speciale inbouwarmaturen toegepast met speciale lichteffecten op de wanden. Aan de lange zijde bevindt tijd is gedurende de weekeinden een personeelslid hier constant aan het werk. Begane grond Op de begane grond werd allereerst de entreehal ondergebracht, met aangren zend de toegang naar de kelder en de verdieping. Vanuit de hal komt men in de barlokaliteit en in het cafe. De barlokali- teit neeft twee bars, uitgevoerd in donkerbruin basralocus. De overige zitruimte wordt ingenomen door banken die door hun opstelling te gen de wanden, 4-persoonszitnissen vormen. Door de vloerafwerking met rood genuanceerde plavuizen en de donkere betimmering heeft deze ruimte een robuust en tegelijkertijd aantrekke lijk karakter gekregen. De overige ruimte is, door middel van vouwwanden, separaties en plafonds opgedeeld in cafe-foyer en zaal. De wanden zijn opgebouwd uit betimmerin gen van basralocusschroten, waartus sen geel gekleurd grof pleisterwerk is aangebracht. Door de speciale lichtef fecten van de inbouwspots hebben deze schroten een levendig karakter gekre gen. De mogelijkheden van deze wijze van betimmering werden uitgebuit om de ontsierende kanalen van de luchtver- warming weg te werken. Bijzonder veel aandacht werd besteed aan de vloeraf werking, waarbij de mogelijkheid van een gemakkelijk onderhoud en een fraai uiterlijk gecombineerd diende te wor den. De keuze viel op Chinees marmer, een hier tamelijk onbekende soort na tuursteen met het uiterlijk van jade. Het materiaal voor het plafond werd ook hier bepaald door zijn akoestische waarde, gelet op de vrij harde afwerking van vloer en wanden. Gekozen werd voor een plafond van donker geschil derde grenen delen onderbroken door openingen van anderhalve centimeter In het cafe/foyer/zaal-gedeelte zijn ver der een barbuffet-uitgiftebuffet en de centrale bar ondergebracht. Aan de achterzijde bevindt zich het trappehuis dat toegang geeft tot de toi- Het restaurant op de eerste verdieping, ge zien vanuit de feestzaal. De wanden achter de bar zijn 'bekleed' met fotobehang. De discohoek (rechts) en de zitkuil in het kel dergedeelte De zaal op de begane grond, gezien vanaf het podium. Voor de vloerafwerking werd Chi nees marmer gebruikt. zich de centrale keuken met lift naar de kelder en de begane grond, aansluitend op bar en uitgiftebuffet. Het restaurant en de zaal zijn ingericht voor de ont vangst van groepen en het houden van bruiloften. De zeer ruim en doelmatig ingerichte toiletten en garderobe zijn centraal toe gankelijk en bedoeld voor bezoekers van de begane grond en de eerste verdie ping. Veel aandacht werd uiteraard besteed aan het uitvoeren van de brandweerei- sen. Zo werd het gehele gebouw voor zien van brandwerende deuren en pla fonds, alsmede van noodverlichting, nooduitgangen en brandblusmiddelen. Nieuwe opzet: geslaagd Door de rangschikking van de ruimten en de gemakkelijke toegankelijkheid van alle verdiepingen is een bedrijf ontstaan waar men vooral gedurende de week einden een volbezette gelegenheid treft. Door de efficiënte ligging van de negen bars-buffetten, is het mogelijk in een korte tijd een grote omzet te verwerken. Zoals na ae heropening op 12 juli 1975 is gebleken, voldoet de nieuwe opzet zeer goed aan de verwachting en mag het bedrijf zich in een grote belangstelling van de zijde van het publiek verheugen.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 25