CAFE-RESTAURANT-BAR D, Inlichtingen bij de gewestelijke verkoopkantoren Nieuwe conceptie De herbouw van het bedrijf werd aange grepen om de uitbreidingen en verbete ringen, die in de oude zaak urgent waren geworden, door te voeren. Na een eerste advies inzake de afwikkeling van de brandschade werd opnieuw het Heine- ken bouwbureau ingeschakeld om de herbouw te begeleiden. Dit leidde tot de afspraak dat een plaatselijke architect het bouwkundig gedeelte zou verzor gen, terwijl het bouwbureau adviezen zou geven inzake de lay-out, afbouw en inrichting. Voor de nieuwe conceptie kwam in prin cipe een programma van eisen tot stand voor de realisatie van de: Een belangrijk uitgangspunt was tevens dat de verdiepingen gemakkelijk toe gankelijk en vanuit alle lokaliteiten be reikbaar dienden te zijn. Omdat het accent zou komen te liggen op het aspect drankverstrekking met een hoog rendement, zou het noodzakelijk zijn te komen tot een groot aantal ver kooppunten met een efficiënte bedie ning. Kelderlokaliteit Met een schuin oog naar het buurland, waarvandaan men ook publiek kon ver wachten, werd voor de kelder een ei gentijdse bierhal ontwikkeld. De plattegrond werd onderverdeeld in een bar-gedeelte (met discohoek) dat zich onderscheidt door een verlaagd, getoogd plafond van grof stucwerk, on dersteund door gemetselde kolommen. De wanden worden geaccentueerd door de getoogde nissen, eveneens uitge voerd in metselwerk en grof pleister werk. Om te voldoen aan de akoestische eisen werd een gedeelte van het plafond uitgevoerd in groen geschilderde hout- wolcementplaten, onderverdeeld met geprofileerde houten ribjes. De zitkuil, opgebouwd uit eiken spoor biels, verdient zeker de aandacht. De open haard met de fraai gesmede plaat ijzeren schoorsteenkap, waarvan het metaal een behandeling met agressieve zuren kreeg, neemt een opvallende plaats in. Door de complete inrichting van de pantry is het mogelijk ook in deze ruimte maaltijden te serveren, waarbij de spij- zenlift voor het verticaal transport van de hoofdkeuken zorg draagt. Vermel denswaard is de centrale drankenop slag, van waaruit de drankenvoorziening voor de negen bars/buffetten wordt verzorgd. Door de grote omzet in korte Deze barlokaliteit bevindt zich eveneens op de begane grond. Kijkje in het bargedeelte van de kelderlokali teit. In Denekamp, een drukke grensplaats in het oostelijk deel van Overijssel, met een inwonertal van slechts elfduizend werd onlangs het herbouwde horecabedrijf De Kul, als café-restaurant-bar-dancing voor de grote brand reeds wijd en zijd bekend,geopend. De oorsprong van dit bedrijf dateert uit 1861 Het droeg toen de naam 't Dorstige Hert en het was een combinatie van smederij en herberg, geboren uit de be hoefte van de burgerij om op zondag na de kerkdienst zich te verpozen in een sociale dorpssfeer. Daarna heeft 't Dorstige Hert zich ont wikkeld tot een café-restauram met een openluchtkegelbaan. De naam van het bedrijf, De Kul, was ontleend aan de bij naam van de oorspronkelijke eigenaar. De ontwikkeling ging verder, de open luchtkegelbaan werd overdekt, de sme derij werd opgeheven en omgebouwd tot bioscoopzaal. In 1968 was de kegel baan reeds verdwenen en werd de bio scoopzaal tot bar-dancing omgevormd; het bedrijf omvatte verder een café-res taurant. Streekfunctie De behoefte van de streekbewoners aan een centraal gelegen ontmoetingsplaats werd door de exploitanten goed aange voeld, waardoor de mogelijkheid van verschillende exploitatievormen in een gebouw verder kon worden ontwikkeld. Het inwonertal van de dorpsgemeen schap zelf is te laag voor een rendabele exploitatie van een dancing. De mobili teit van het tegenwoordige publiek ech ter maakt een toeloop van grote aantal len bezoekers voor deze bar-dancing mogelijk. Brand De gunstige ontwikkeling van De Kul, werd op 14 juni 1974 verstoord door een brand, die het gehele bedrijf in de as legde. Dat de overheidseisen betreffen de brandpreventie geen overdreven luxe zijn, bleek ook hier: Door het ontbreken van voldoende brandwerende construc ties kon het vuur zich genadeloos uit breiden zodat het bedrijf tot op de grond toe afbrandde. kelderlokaliteit met pantry - centrale drankenopslag toiletten en garde robe; begane grond, met zaal-cafe-foyer- barlokaliteit, toegang en uitgang; eerste verdieping, met restaurant-zaal centrale keuken garderobe-toi letten en een woning.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 24