Wapens voor een succesvolle verkoop
OP WIJNVERKENNING BIJ REUCHLIN
GASTHEREN TE GAST
Op 27 februari jl. kwam de verkoopstaf
van Wijnhandel Reuchlin in hotel Ham-
dorff te Laren bijeen om, zoals de heer A.
van Son, verkoopleider Nederland, het
stelde: „wapens aangedragen te krijgen
voor een succesvolle verkoop"
Hieraan is volledig voldaan. De wijnen,
die het hoofdbestanddeel vormen van
het Reuchlin-assortiment, werden onder
de loep genomen door de heer J. Zei
len rath, directeur Reuchlin. De zeer
gunstige ontwikkeling van de verkoop
van wijnen geeft ons veel vertrouwen
voor de toekomst en staaft ons in onze
overtuiging, dat het Nederlandse publiek
op weg is naar betere wijnen. Het grote
publiek groeit als het ware het Reuch
lin-assortiment binnen. Het continueren
van een kwalitatief hoogstaand wijnas
sortiment tegen betaalbare prijzen is dan
ook de doelstelling van onze wijnhandel.
Een niet te verwaarlozen factor van het
Reuchlin-assortiment is het segment
buitenlands gedistilleerd, waarbij Jdger-
meister als de grote uitschieter genoemd
mag worden. De heren J.F.B. Houthuys
en P.J. van Heijst, respectievelijk recla
mechef en product manager, gingen
uitvoerig in op de plannen, die voor de
produkten op stapel staan en voor de
toekomst veel beloven.
Al met al mogen de Reuchlin-afnemers
in de komende maanden veel activiteiten
verwachten, die ertoe zullen bijdragen,
dat hun omzet in de Reuchlin-produkten
tot een nieuwe hoogte zal worden opae-
voerd.
Wijnverkenning onder leiding van de heer Bosma
Op maandag 16 februari jl. brachten ho-
reca-ondernemers en toekomstige ho-
reca-ondernemers uit de regio Utrecht
een bezoek aan de Bacchuszolder van
Wijnhandel Reuchlin te Rotterdam. Na
het welkom vertelde een van de verte
genwoordigers, de heer E Bosma, een
en ander over de geschiedenis van
Wijnhandel Reuchlin. Daarna maakte
men aan de hand van dia's een reis door
de diverse wijngebieden, waarbij na
tuurlijk niet werd vergeten de wijnen uit
deze gebieden te proeven.
Uit de vele vragen, die werden gesteld,
bleek overduidelijk, met welke belang
stelling de gasten zich verdiepen in het
onderwerp wijn.
Na de proeverij werd de middag gesloten
met een rondgang door het bedrijf,
waarna de gasten met wijnervaringen
rijker weer richting Utrecht vertrokken
Proeven en beoordelen van de wijnendie besproken waren.
Onder de vele bezoekers, die wij op onze
vestigingen ontvangen, mochten wij
dinsdag 17 februari in het bijzonder de
leden van de afdeling Zuid-Holland van
de Vereniging Bedrijfsrestaurateurs Ne
derland als onze gasten verwelkomen.
Het veertig man sterke gezelschap, be
staande uit de „hoofden civiele dienst"
van evenzovele bekende bedrijven in de
regio Zuid-Holland, bracht 's morgens
een bezoek aan de jongste aanwinst van
het Heineken-concern, de nieuwe brou
werij in Zoeterwoude.
De lunch werd gebruikt bij Wijnhandel
Reuchlin in Rotterdam, waar men voor
het overige deel van de dag te gast was.
Reuchlins directeur J. Zellenrath had
geen moeite zijn toehoorders met een
boeiend betoog in de ban van het wijn
vak te brengen Mejuffrouw I. Fles illus
treerde haar „causerie vinicole" met
fraaie dia's. Om het gepresenteerde di
rect „in praktijk" te brengen, proefde
men achtereenvolgens vier verschillen
de wijnen, waaronder de Chateau d'Ai-
guilhe 1971.
Tijdens de middagbijeenkomst ontvin
gen onze gasten verder nog een uitge
breide documentatie over alle concern-
produkten, het gehele Reuchlin-pro-
gramma daarbij uiteraard inbegrepen.
Op de groepsfoto ziet u gasten en gast
heren in geanimeerde stemming bijeen.
De verkoopstaf van Reuchlin in volle aan
dacht voor de inleiding van de heer Zellen
rath. Derde van rechts de heerj. van der Zee.
groepsdirec teur gedistilleerd wijn.