Wapens voor een succesvolle verkoop OP WIJNVERKENNING BIJ REUCHLIN GASTHEREN TE GAST Op 27 februari jl. kwam de verkoopstaf van Wijnhandel Reuchlin in hotel Ham- dorff te Laren bijeen om, zoals de heer A. van Son, verkoopleider Nederland, het stelde: „wapens aangedragen te krijgen voor een succesvolle verkoop" Hieraan is volledig voldaan. De wijnen, die het hoofdbestanddeel vormen van het Reuchlin-assortiment, werden onder de loep genomen door de heer J. Zei len rath, directeur Reuchlin. De zeer gunstige ontwikkeling van de verkoop van wijnen geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst en staaft ons in onze overtuiging, dat het Nederlandse publiek op weg is naar betere wijnen. Het grote publiek groeit als het ware het Reuch lin-assortiment binnen. Het continueren van een kwalitatief hoogstaand wijnas sortiment tegen betaalbare prijzen is dan ook de doelstelling van onze wijnhandel. Een niet te verwaarlozen factor van het Reuchlin-assortiment is het segment buitenlands gedistilleerd, waarbij Jdger- meister als de grote uitschieter genoemd mag worden. De heren J.F.B. Houthuys en P.J. van Heijst, respectievelijk recla mechef en product manager, gingen uitvoerig in op de plannen, die voor de produkten op stapel staan en voor de toekomst veel beloven. Al met al mogen de Reuchlin-afnemers in de komende maanden veel activiteiten verwachten, die ertoe zullen bijdragen, dat hun omzet in de Reuchlin-produkten tot een nieuwe hoogte zal worden opae- voerd. Wijnverkenning onder leiding van de heer Bosma Op maandag 16 februari jl. brachten ho- reca-ondernemers en toekomstige ho- reca-ondernemers uit de regio Utrecht een bezoek aan de Bacchuszolder van Wijnhandel Reuchlin te Rotterdam. Na het welkom vertelde een van de verte genwoordigers, de heer E Bosma, een en ander over de geschiedenis van Wijnhandel Reuchlin. Daarna maakte men aan de hand van dia's een reis door de diverse wijngebieden, waarbij na tuurlijk niet werd vergeten de wijnen uit deze gebieden te proeven. Uit de vele vragen, die werden gesteld, bleek overduidelijk, met welke belang stelling de gasten zich verdiepen in het onderwerp wijn. Na de proeverij werd de middag gesloten met een rondgang door het bedrijf, waarna de gasten met wijnervaringen rijker weer richting Utrecht vertrokken Proeven en beoordelen van de wijnendie besproken waren. Onder de vele bezoekers, die wij op onze vestigingen ontvangen, mochten wij dinsdag 17 februari in het bijzonder de leden van de afdeling Zuid-Holland van de Vereniging Bedrijfsrestaurateurs Ne derland als onze gasten verwelkomen. Het veertig man sterke gezelschap, be staande uit de „hoofden civiele dienst" van evenzovele bekende bedrijven in de regio Zuid-Holland, bracht 's morgens een bezoek aan de jongste aanwinst van het Heineken-concern, de nieuwe brou werij in Zoeterwoude. De lunch werd gebruikt bij Wijnhandel Reuchlin in Rotterdam, waar men voor het overige deel van de dag te gast was. Reuchlins directeur J. Zellenrath had geen moeite zijn toehoorders met een boeiend betoog in de ban van het wijn vak te brengen Mejuffrouw I. Fles illus treerde haar „causerie vinicole" met fraaie dia's. Om het gepresenteerde di rect „in praktijk" te brengen, proefde men achtereenvolgens vier verschillen de wijnen, waaronder de Chateau d'Ai- guilhe 1971. Tijdens de middagbijeenkomst ontvin gen onze gasten verder nog een uitge breide documentatie over alle concern- produkten, het gehele Reuchlin-pro- gramma daarbij uiteraard inbegrepen. Op de groepsfoto ziet u gasten en gast heren in geanimeerde stemming bijeen. De verkoopstaf van Reuchlin in volle aan dacht voor de inleiding van de heer Zellen rath. Derde van rechts de heerj. van der Zee. groepsdirec teur gedistilleerd wijn.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 20