SKANDINAVISCHE RESTAURANTS IN ROTTERDAM BUFFET DELING LIMONADi PORTAAL ENTREE NAAR TOILETTEN NAAR KEUKEN De smörrebröd-tafel KRUK L JOOÖ SP.BAK BIER Plattegrond van de Viking NAAR RECEPTIE In 1975 werden in Rotterdam twee spe cifieke Scandinavische restaurants in gebruik genomen. Wanneer wij van 'Scandinavisch' spre ken in afwijking van de vele andere typen restaurants, dan vereist dat wel enige 'oelichting. In Scandinavië kent men im mers ook alle soorten restaurants, die men hier en elders in Europa aantreft. 'Scandinavisch' is dan voornamelijk het totaal aan gerechten (veel vis) en de wij ze waarop deze worden bereid en ae- bracht. De smörrebröd-tafel is het glanzende De bar, met onder andere een ra en een ge reefd zeil, in het Scandinavische restaurant, De Viking, de jongste aanwinst van het be kende Rotterdamse restaurantbedrijf Engels. middelpunt van het restaurant. Ge woonlijk treft men op deze tafel een ge koeld, een niet-gekoeld en een warm gedeelte aan en het vereist een zekere ervaring om de juiste volgorde en sa menstelling in de keuze te bepalen. Ook in de beide nieuwe restaurants treft men de keurig verzorgde smörrebröd-tafel aan, de prijs per couvert staat vast, de klant kan zichzelf bedienen en in meer dere gangen genieten van de visge rechten, de koude vleesgerechten, de warme gerechten en het dessert Hij kan zich daarbij laten adviseren door het personeel. Bij elke nieuwe gang naar de tafel ontvangt men een schoon bord en onderwijl wordt het gebruikte servies afgeruimd. De dranken zijn niet in de prijs inbegrepen en worden op de ge bruikelijke wijze door de ober gebracht vanaf het drankenbuffet of de bar. Hoewel het interieur van een Scandina visch restaurant altijd wel enige gelijke nis vertoont met Engelse, Duitse en zelfs

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 20