KOMPAKBAR
kompakbar
Op de laatste Horecava
bracht Vrumona als
primeur een door de
eigen technische dienst
ontwikkelde, kleine
bekerautomaat.
Doelgroepen hierbij zijn
vooral kantoren en
snackbars. Interessant
is dat in de Kompakbar
een normale standaard
koolzuurcilinder
gebruikt kan worden en
dat de kosten dicht in de
buurt liggen van die van
de flessenautomaten.
Vrumona heeft
bijzonder goede
verwachtingen van de
Kompakbar,
verwachtingen die mede
gebaseerd zijn op de
vele gunstige reacties
tijdens de Horecava.
zijn) wordt op den duur niet meer ver
kocht, maar zal de huisvrouw er niet toe
brengen de was weer met de hand te
gaan doen, evenmin als dat het geval
zou zijn bij een slechte kwaliteit was-
poeder.
Verplichtingen
Allen, die zich met de verkoop via auto
maten bezig houden, dat wil zeggen niet
alleen de fabrikanten en handelaren,
maar ook al diegenen, die met de ver
zorging ervan zijn belast, zullen zich hun
verplichtingen goed moeten realiseren;
de noodzaak van een goed werkende
automaat met eersteklas produkten
Want daar hebben de consumenten, die
met de apparaten worden geconfron
teerd, recht op.
Ook in de automatenbranche staat de
...bil kantines van kantoren en bedrijven..
Voordelen
Toch zijn deze vooroordelen meestal
niet juist en worden zij gebaseerd op
toestanden in het verleden die reeds
lang verbeterd zijn of op een soort in
stinctieve overtuiging dat dranken en
etenswaren uit een automaat van minder
kwaliteit moéten zijn. Wellicht wordt dit
ten onrechte ingegeven door de
vaak lagere prijs en het plastic bekertje
in vergelijking met het duurdere en veel
gesoigneerdere horecagebeuren. Een
bewijs voor deze stelling zouden we
kunnen vinden in de enorme verkoop
van sigaretten die in de originele ver
pakking tegen de officiële prijs via de
automaten aangeboden worden.
In die gevallen komen de enorme voor
delen van de verkoop via automaten
alom en altijd verkrijgbaar duidelijk tot
uiting. Het is gemakkelijk voorspelbaar
dat fabrikanten en leveranciers in de ko
mende jaren met de voortdurend stij
gende loonkosten voor ogen, nog veel
meer produkten via automaten zullen
aanbieden zowel in de restauratieve
sfeer als in de gewone detailhandel. Zo
zijn in het buitenland reeds volledig
geautomatiseerde winkels gesignaleerd.
Voor een dergelijke ontwikkeling is het
echter van het grootste belang dat de
consument inderdaad vertrouwd raakt
met de verkoop via automaten en de
produkten zonder terughoudendheid
accepteert hetgeen momenteel, althans
over het algemeen, nog niet het geval is.
Contact consument-automaat
Het kernprobleem bij de verkoop via au
tomaten is dat elke slechte ervaring van
de consument hem ertoe brengt de ge
hele verkoop via automaten te bekritise
ren, vooral daar waar het gaat om niet
voorverpakte etenswaren en dranken
zoals diverse snacks en dranken in be
kertjes. In andere geautomatiseerde
branches ligt dat duidelijk anders. Een
slechte wasmachine (zo die er al zou
in stationsrestauraties.