alle bekende jenever- en Vieux-mer-
ken, dat ook in dit deel van de markt
Coebergh's Verenigde Distilleerderij
en een belangrijke positie inneemt.
De verschillende produkten worden
thans vervaardigd in twee distilleer
derijen, die respectievelijk gevestigd
zijn aan de Van Cleeffstraat te Schie
dam en aan de Maaskade te Rotter
dam.
Schiedam
Betreedt men het moderne, uit 1959
daterende, gebouw aan de Van
Cleeffstraat, waar het hoofdkantoor
gevestigd is, dan wordt de aandacht
van de bezoeker onmiddellijk geves
tigd op een uitstalling van fraaie fles-
De distilleerderij aan de Maaskade in
Rotterdam.
sen bessenjenever. „Nieuwe oogst"
staat er op het etiket. Want het zijn
de echte zwarte bessen, geoogst in de
buurt van Breda, die de basis vormen
voor deze vermaarde drank.
Een langdurig procédé, waarbij bes
en alcohol zich intens vermengen,
„osmose" genaamd, levert de voor
naamste grondstof voor Neerlands
meest verkochte bessenjenever.
Het hooghouden van het kwaliteits
principe alsmede de attractieve ver
pakking vormen de hoekstenen van
het succes van Coebergh Bessenjene
ver.
Naast de bessenjenever worden ver
schillende vruchtenbrandewijnen ge
maakt van onder andere kersen, abri
kozen, sinaasappel en citroen, die
mede ten gevolge van het succes van
dukten staan 87 tanks met een totaal-
inhoud van 350.000 liter ter beschik-
king.
Boven in het gebouw is het bekende
Hulstkamp-museum gevestigd, dat
veel interessants bevat voor allen die
belangstelling hebben voor de ge
schiedenis van het stoken van jene
vers en likeuren. Naast de maquettes,
medailles, specimen van kruiden en
oude receptenboeken is er een „proef
lokaal", een uiterst gezellig ingerichte
ruimte, waar men in alle rust de
vele goede dranken van het huis kan
genieten.
De wijnhandel
Eén van de snelst groeiende loten aan
de Coebergh-stam is zonder twijfel de
NEVJEH
de bessenjenever Coebergh hebben
gemaakt tot de grootste fabrikant
van vruchtenbrandewijnen.
Per dag kunnen, via twee volauto
matische bottellijnen, 48.000 flessen
gevuld worden, waarvoor de grond
stof wordt aangevoerd door leidingen
van Pyrexglas.
Rotterdam
Het tweede produktiebedrijf van
Coebergh vinden we op de Maaskade
te Rotterdam, waar alle niet-zoete
produkten zoals jonge jenever, oude
jenever, Vieux en brandewijn tot
standkomen.
De meest bekende drank die hier ge
produceerd wordt is wel Hoppe, dat
zijn weg naar de consument vindt via
horecabedrijven en slijterijen in het
hele land.
Voor de opslag van de diverse pro
wijnhandel, gevestigd in het pand van
de vroegere Hoppe distilleerderij.
Geheel in overeenstemming met de
kwaliteitsgedachte voert Coebergh
uitsluitend wijnen van eersteklas hui
zen zoals Ginestet te Bordeaux, Bou
chard Père et Fils, Beaune. Deze wij
nen worden uitsluitend op fles geïm
porteerd. De verkoop geschiedt aan
horecabedrijven en slijterijen.
Zeer bekende huizen in de aperitief
sfeer zijn onder andere Merito (voor
sherry) en Borges (voor port). Ook
deze produkten worden uitsluitend
op fles geïmporteerd.
Verder heeft men de alleenvertegen-
woordiging voor een aantal bekende
merken in de sector buitenlands ge
distilleerd. Het totale artikelenpak
ket dat door Coebergh's Verenigde
Distilleerderijen wordt gevoerd, ga
randeert een groeiend aandeel in een
groeiende markt.
Het bottelen van de niet-zoete produk
ten.
f
7