alle bekende jenever- en Vieux-mer- ken, dat ook in dit deel van de markt Coebergh's Verenigde Distilleerderij en een belangrijke positie inneemt. De verschillende produkten worden thans vervaardigd in twee distilleer derijen, die respectievelijk gevestigd zijn aan de Van Cleeffstraat te Schie dam en aan de Maaskade te Rotter dam. Schiedam Betreedt men het moderne, uit 1959 daterende, gebouw aan de Van Cleeffstraat, waar het hoofdkantoor gevestigd is, dan wordt de aandacht van de bezoeker onmiddellijk geves tigd op een uitstalling van fraaie fles- De distilleerderij aan de Maaskade in Rotterdam. sen bessenjenever. „Nieuwe oogst" staat er op het etiket. Want het zijn de echte zwarte bessen, geoogst in de buurt van Breda, die de basis vormen voor deze vermaarde drank. Een langdurig procédé, waarbij bes en alcohol zich intens vermengen, „osmose" genaamd, levert de voor naamste grondstof voor Neerlands meest verkochte bessenjenever. Het hooghouden van het kwaliteits principe alsmede de attractieve ver pakking vormen de hoekstenen van het succes van Coebergh Bessenjene ver. Naast de bessenjenever worden ver schillende vruchtenbrandewijnen ge maakt van onder andere kersen, abri kozen, sinaasappel en citroen, die mede ten gevolge van het succes van dukten staan 87 tanks met een totaal- inhoud van 350.000 liter ter beschik- king. Boven in het gebouw is het bekende Hulstkamp-museum gevestigd, dat veel interessants bevat voor allen die belangstelling hebben voor de ge schiedenis van het stoken van jene vers en likeuren. Naast de maquettes, medailles, specimen van kruiden en oude receptenboeken is er een „proef lokaal", een uiterst gezellig ingerichte ruimte, waar men in alle rust de vele goede dranken van het huis kan genieten. De wijnhandel Eén van de snelst groeiende loten aan de Coebergh-stam is zonder twijfel de NEVJEH de bessenjenever Coebergh hebben gemaakt tot de grootste fabrikant van vruchtenbrandewijnen. Per dag kunnen, via twee volauto matische bottellijnen, 48.000 flessen gevuld worden, waarvoor de grond stof wordt aangevoerd door leidingen van Pyrexglas. Rotterdam Het tweede produktiebedrijf van Coebergh vinden we op de Maaskade te Rotterdam, waar alle niet-zoete produkten zoals jonge jenever, oude jenever, Vieux en brandewijn tot standkomen. De meest bekende drank die hier ge produceerd wordt is wel Hoppe, dat zijn weg naar de consument vindt via horecabedrijven en slijterijen in het hele land. Voor de opslag van de diverse pro wijnhandel, gevestigd in het pand van de vroegere Hoppe distilleerderij. Geheel in overeenstemming met de kwaliteitsgedachte voert Coebergh uitsluitend wijnen van eersteklas hui zen zoals Ginestet te Bordeaux, Bou chard Père et Fils, Beaune. Deze wij nen worden uitsluitend op fles geïm porteerd. De verkoop geschiedt aan horecabedrijven en slijterijen. Zeer bekende huizen in de aperitief sfeer zijn onder andere Merito (voor sherry) en Borges (voor port). Ook deze produkten worden uitsluitend op fles geïmporteerd. Verder heeft men de alleenvertegen- woordiging voor een aantal bekende merken in de sector buitenlands ge distilleerd. Het totale artikelenpak ket dat door Coebergh's Verenigde Distilleerderijen wordt gevoerd, ga randeert een groeiend aandeel in een groeiende markt. Het bottelen van de niet-zoete produk ten. f 7

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1971 | | pagina 7