C I
Z?-
werkers in de fabriek. De portiers zorgen dat
er geen ongenode gasten op het terrein komen
en zorgen dat de verkeersstroom goed loopt.
"En we zorgen dat klanten vriendelijk wor
den ontvangen voegt Geert Eggen daaraan
toe. "Als iemand veel te vroeg is, vragen we of
hij wil wachten. En we geven hem een kopje
koffie. Dat spreekt voor zich. Een portier is
de eerste met wie de klant te maken krijgt.
Hij is het visitekaartje. Voor mij betekent dat
ook dat je verzorgde kleren draagt en schone,
geknipte haren hebt. Tenslotte zijn we een
levensmiddelen bedrijf. Dan kun je er als por
tier niet onverzorgd uitzien vindt Eggen.
Voorts nam ook dit jaar weer een aantal medewerk(st)ers deel
aan diverse managementopleidingen verzorgd door Manage
ment Training en Opleiding Heineken Nederlands Beheer en
Corporate Professional Development.
De vraag vanuit de organisatie naar externe opleidingen was in
1992 groter dan in voorgaande jaren; 92 medewerkers werden
aangemeld voor een externe opleiding van 2 of meer dagen.
De verdeling naar de verschillende studierichtingen was als
volgt:
Algemeen vormend: 3
Communicatie/leidinggeven: 12
Marketing/reclame: 10
Administratie/informatica: 13
Technisch/technologisch: 47
Veiligheid/milieu/Arbo: 7
Tevens leverde Vrumona een belangrijke bijdrage aan het tot
stand komen van de Basiscursus frisdrankenindustrie. Deze
bestaat uit twee onderdelen te weten: Produktietechniek en
Machinetechniek.
De gezamenlijke frisdrankenfabrikanten namen hiertoe het ini
tiatief. De NFI (vereniging Nederlandse Frisdranken Industrie)
zorgde, in samenwerking met het Bedrijfschap voor Frisdranken
en Waters, voor de coördinatie.