S 0 C I A
A L JAARVER
S
LAG 1992
- - --
bekend maakte dat Heineken de levertijd
gaat verkorten van 72 uur naar 24 uur.
Een klacht uit de markt dat de distributie en
de organisatie log en star waren, was aanlei
ding bet servicebeleid kritisch te bekijken.
"Onze produktkwaliteit is alom bekend.
Maar de service kan blijkbaar beter, al horen
we qua service al tot de besten in onze bran
che. Klantgerichtheid is kijken in hoeverre je
je service kunt verbeteren. In ons geval was
dat het terugbrengen van de levertijd. Onze
handelspartners kunnen hierdoor hun voor-
raadniveau aanzienlijk terugbrengen en
daardoor op voorraadkasten besparen. We
komen dus tegemoet aan een langgekoesterde
wens van de handel. Op deze manier onder
scheiden we ons tevens van de concurrent.
Om het nieuwe systeem mogelijk te maken, is
Physieke Distributie overgestapt op een ander
vervoerssysteem. Tien vervoerders met nieu
we trekkers en opleggers verzorgen daarbij
het transport. "Met dit nieuwe systeem bele-
veren wij de handel niet alleen sneller, maar
zeker net zo betrouwbaar als voorheen.
-Het vraagstuk van de boventalligen binnen Heineken Technical
Services.
-De reorganisatie van de afdeling Magazijn Intern Transport
-De reorganisatie van de afdeling Brouwen (beginfase)
-Het veranderingsproces in het kader van 'Mensen Maken
Heineken'
Daarnaast zijn er presentaties gehouden over het functioneren
en de toekomstplannen van Corporate Purchasing en Heineken
Technical Services.
Andere onderwerpen die werden behandeld zijn:
-De nieuwe ziekmeldingsprocedure en de gehele kwestie van de
aanpak van het ziekteverzuim.
-Potentieelschatting binnen de produktie
-Het functioneren van het werkoverleg.
Ondernemingsraad 's-Hertogenbosch
In 's-Hertogenbosch is de heer H. de Goederen benoemd
tot overlegvoorzitter van de OR, in verband met het vertrek van
de heer H. Kloek.
De meeste onderwerpen die men in de OR van Zoeterwoude
behandeld heeft, vindt men ook weer terug bij de OR van
's-Hertogenbosch. De reorganisatie bij de afdeling Magazijnen
en Intern Transport en bij afdeling Brouwen, het ziekteverzuim
preventie-project, het veranderingsproces 'Mensen Maken
Heineken' en werkoverleg zijn ook daar behandeld. Tevens gaf
een extern bureau advies over hoe men zowel binnen de OR als
naar het management beter kan functioneren. Ook zijn door het
management stappen ondernomen om het OR-werk voor de
leden beter mogelijk te maken.