Kerncijfers
Leeftijdsopbouw personeelsbestand naar salarisgroepen 1990 1989
Overzicht verzuim door ziekte en ongevallen
Salarisgroep 2 3 4 5 6 7 2 t/m 7 10t/m 17 20 en hoger Totaal Totaal
Aantal
Aantal
Aantal
Aantal
Aanta
I
Aantal
t/m 20 jaar
2
10
4
0
0
0
16
0.4
0
0.0
0
0.0
16
0.3
6
0.4
21 t/m 25 jaar
10
55
69
84
30
20
268
6.9
18
2.5
0
0.0
286
5.5
343
7.7
26 t/m 30 jaar
13
102
167
133
87
61
563
14.5
96
13.3
44
7.1
703
13.5
771
14.9
31 t/m 35 jaar
25
100
223
135
128
68
679
17.6
101
14.0
93
14.9
873
16.7
896
17.3
36 t/m 40 jaar
11
99
243
100
120
78
651
16.8
121
16.7
95
15.2
867
16.6
881
16.3
Totaal t/m 40 j.
61
366
706
452
365
227
2177
56.2
336
46.5
232
37.2
2745
52.6
2897
56.6
41 t/m 45 jaar
10
102
230
97
141
89
669
17.4
124
17.1
124
19.8
917
17.6
913
16.2
46 t/m 50 jaar
2
94
154
71
84
56
461
11.9
112
15.5
106
17.0
679
13.0
671
11.7
51 t/m 55 jaar
5
93
135
47
61
44
385
9.9
86
11.9
98
15.7
569
10.9
560
9.6
56 t/m 60 jaar
4
40
59
23
24
23
173
4.5
59
8.2
59
9.5
291
5.6
298
5.6
61 jaar en ouder
0
0
2
1
1
1
5
0.1
6
0.8
5
0.8
16
0.3
21
0.3
Totaal
82
695
1286
691
676
440
3870
100.0
723 100.0
624
100.0
5217
100.0
5360
100.0
Grote verschuivingen in de verhoudingen leeftijdsklassen salarisgroepen kwamen in 1990 niet voor.
Verzuimpercentage Gemiddelde verzuim- Aantal meldingen per
duur per geval 100 werknemers
1990
1989
1990
1989
1990
1989
Produktie
's-Hertogenbosch
9.3
8.2
12.1
10.4
200
202
Zoeterwoude
8.8
8.5
13.9
12.0
166
184
Bunnik
9.2
8.6
13.1
12.7
182
176
Totaal produktie
9.1
8.3
13.0
11.3
182
191
Niet produktie
Amsterdam
4.0
4.6
7.3
8.9
144
134
's-Hertogenbosch
8.4
9.1
15.8
15.6
138
151
Zoeterwoude
4.7
4.6
9.2
8.2
133
144
Rotterdam
5.6
4.2
9.6
5.3
153
207
Bunnik
2.6
4.6
5.0
9.5
133
127
Sub totaal
niet Produktie
4.6
4.8
8.8
8.6
136
144
Horecagebieden
incl. HTD regio
5.7
7.8
9.2
12.1
160
167
Totaal
niet Produktie
5.0
5.8
9.0
9.9
144
152
Totaal generaal
7.1
7.1
11.3
10.7
164
172
Het verzuimpercentage bij Heineken (7.1 is in 1990 gelijk gebleven aan dat van 1989. Het landelijk verzuimpercentage voor 1990 was 6.8
(1989 ook 6.8 Heineken zit 0.3 boven dit landelijk cijfer.
Het ziekteverzuimpercentage in de produktiesector is ten opzichte van 1989 gestegen van 8.3 tot 9.1 In de niet-produktiesector daalde
het percentage van 5.8 tot 5.0 Met name in de Horecagebieden daalde het verzuim scherp.
De gemiddelde verzuimduur steeg in de produktiesektor maar nam in de niet-produktiesector af. Door de stijging bij produktie steeg de
gemiddelde verzuimduur per ziektegeval van 10.7 dagen tot 11.3 dagen.
Het aantal meldingen per 100 werknemers is zowel in de produktie als in de niet-produktiesector afgenomen.
28