olumn VOL ENERGIE ER TEGENAAN! VERNIEUWD EVC-TRAJECT LEVERT TIJDWINST FACELIFT BEDRIjVENTERREIN DE RIETVELDEN KRIJGT VERDER VORM HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS Er zijn van die dagen dat je je energie heel goed kwijt kunt. Onze zoektocht naar cash, een intensieve audit voor TPM en het inspelen op de volumeschom melingen. Allemaal zaken die ons stevig bezig houden. Het mooie is dat juist in deze fase van 'minder investeren en meer doen' er veel creativiteit en inspiratie loskomt. Ik zie dat terug bij ons team medewerkers dat bezig is met het terugdringen van het waterverbruik. Heineken ziet het als haar maatschappe lijke verantwoordelijkheid om zo weinig mogelijk water te verbruiken. We draaien er niet omheen dat Wijlre het op dat punt niet goed doet. Met zeven liter water voor een liter bier zitten we op de grens van het toelaatbare. Daar is één slecht excuus voor; water kost hier vrijwel niks. Op dit moment zoeken we wel scherp naar verbetering. Het team doet dat op een uitermate gedreven en geïnspi reerde manier. Er is goed gekeken naar hoeveel we verbruiken, dat is vergeleken met andere brouwerijen, er is gesproken met leveranciers et cetera. Uiteindelijk blijkt dat het niet alleen goedkoop, koud water betreft maar dat er sluipenderwijs ook heel wat warmte mee verloren gaat. En dat is wel cash (aardgas). Maar ook de elektriciteitsrekening valt zo lager uit. Door het verminderde verbruik zie je ook dat de temperatuur van het water dat niet meer nodig is voor het brouw huis en naar verpakken gaat, met niet minder dan 20 graden is gestegen. Als we zo doorgaan hebben we straks heet water over. Zo denken we er over om ons kantoor ermee te gaan verwarmen. Ik merk dat ik er van blij van word als ik deze mensen aan het werk zie, als ik ze enthousiast hoor praten over weer een nieuwe vondst, als ik ze zie genie ten van de stappen die zij maken en de voordelen die dat biedt voor het milieu (dat op de eerste plaats) en onze brou werij. Wijlre doet voortaan meer met minder water én met minder gas. Dat is vooral goed voor het milieu maar dat is ook goed voor mijn eigen energie. Ik kijk iedere dag opnieuw uit naar nieuwe ideeën waar onze mensen weer mee komen. Peter van Besouw Vrienden van Amstel LIVE! is al jaren een begrip en is dit jaar zowel vertrouwd als vernieuwd. De vertrouwde muzikale estafettes - waarbij zangers en zangeressen met eikaars band optreden - worden nu op onverwachte momenten over de avond verspreid. De vaste sets met drie nummers behoren tot het verleden. Het programma krijg nog meer variatie doordat de artiesten ook nummers van nationale en internationale bands en artiesten spelen die voor hen een inspiratiebron zijn. De website van De Vrienden van Amstel LIVE! www.vriendenvanamstel.nl is ook volledig vernieuwd en omgetoverd tot een interactieve ontmoetingsplaats. Hier kun je terecht voor actuele informatie en online kaarten voor Vrienden van Amstel LIVE! bestellen. In november vorig jaar startte binnen Verpakken in Zoeterwoude, het vernieuwde traject voor Eerder Verworven Competenties, beter bekend als het EVC-traject. Het doel van de vernieuwingen was het verkorten van de gemiddelde doorlooptijd. Inmiddels zijn we zes maanden verder en kunnen we concluderen dat de vernieuwde aanpak werkt. De gemiddelde doorlooptijd is gereduceerd van elf naar drie maanden. Vanaf de start hebben achttien operators via deze weg hun benodigde WEB-niveau/diplo- ma (WEB staat voor Wet educatie en beroepsonderwijs) behaald. Sommige kandidaten haalden in drie maanden tijd een diploma Voedingsmiddelentechnologie, niveau drie. In het reguliere lande lijke opleidingsparcours moet je daarvoor vier jaar lang één dag in de week naar school. De status van verworven diploma's is nu: Zes operators op het niveau web 2 Elf operators op het niveau web 3 Één operator op het niveau web 4 Via deze weg willen wij deze ope rators feliciteren met het behaalde resultaat. We wensen de operators die dit traject nog zullen doorlopen veel succes, zodat we straks tegen hen hetzelfde kunnen zeggen. Pim van Duyn, TPM-ondersteuner Zoeterwoude Nadat eerder afvalverwerker Wagenaars al van bedrijventerrein de Rietvelden vertrok, volgt ook recyclingbedrijf Huiskes, dat pal tegenover de Bossche brouwerij ligt. 's-HERTOGENBOSCH. Volgens Paul Bleijs past het vertrek van recyclingbedrijf Huiskes bij de ingrijpende facelift die de Rietvelden al een tijdje aan het doormaken is. Paul Bleijs: "Re-vitalisatie is de naam van dit proces. Hierin is de gemeente de leidende partij in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Heineken. De grond die na het vertrek van Huiskes vrijkomt zal worden gesaneerd. We zijn tevens in onderhan deling met een aanpalend recylingsbedrijf van de firma Van Erp. Als beide percelen vrijkomen, komt een totaal perceel beschikbaar van zo'n 9 hectare voor herontwikkeling. In principe is deze grond bestemd voor logistieke activiteiten die een positieve bijdrage zullen leveren aan de economische activiteiten op de Rietvelden. Voor dit project is een overeenkomst (convenant) gesloten waarin de gemeente 's-Hertogenbosch, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Heineken samenwerken. Voor dit project zijn ook aanzienlijke subsidies verkregen die een en ander financieël mogelijk maken. De bedrijvig heid op het terrein krijgt in de toekomst meer een inhoudelijk accent op de food sector. Bij dat beeld passen recycling en afvalverwerking nou eenmaal wat minder." De kosten voor het vertrek van Huiskes en de grondsanering zijn voor rekening van de ge meente 's-Hertogenbosch. Totaal gaat het om een bedrag van 7,7 miljoen euro. De gemeente wordt uiterlijk 1 oktober 2009 eigenaar van het perceel. vervolg van pagina 1 ÉÉN VAN DE GESLAAGDE KANDIDATEN: DIRK VAN DER PLAS, OPERATOR COLONNE 6 RECYCLINGBEDRIJF HUISKES MET OP DE ACHTERGROND DE HEINEKEN-BROUWERIJ JUNI 2009

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2009 | | pagina 2