Nieuw Heineken fustbiersysteem
Belangrijke
vooruitgang
op het gebied
van de
service
aan onze
horeca-afnemers
door constante
topkwaliteit
en
gemakkelijker
arbeidsmethoden
Rotterdam. In augustus jl. heeft Heineken als eerste Nederlandse brouwerij
een geheel nieuw fustbiersysteem op de horecamarkt geïntroduceerd. We
schrijven 'geheel nieuw' en bedoelen daarmee niet een min of meer grondige
wijziging of verbetering van het huidige systeem, maar een totaal nieuwe
opzet, die een zeer belangrijke vooruitgang betekent op het gebied van het
fust zelf, van het gebruik ervan door de horeca-afnemer en van de verwerking
ervan op de brouwerij.
Bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem heeft centraal gestaan de wens het
dienstbetoon aan de horeca-afnemer op te voeren, daarnaast verzekerd te zijn
van een constante tapkwaliteit bij het serveren van ons produkt in horeca
bedrijven en tevens de mogelijkheid te benutten van een geheel geautomati
seerde produktiegang op de brouwerij.
In het systeem draait alles om het nieuwe Heineken fust. Dit herbergt
letterlijk in zich de mogelijkheid tot steriele behandeling, mogelijk gemaakt
door de ingebouwde" tapstang. Hierdoor wordt de service aan het horeca
bedrijf direct en indirect in belangrijke mate verhoogd. Direct, omdat het
aanslaan van het nieuwe Heineken vat zeer gemakkelijk is (in een hand
omdraai kan worden uitgevoerdin tegenstelling tot de conventionele hande
ling, die veel omslachtiger is en enige routine vereist.
Indirect, omdat door steriele behandeling op de brouwerij een constante
kwaliteit van ons bier verzekerd is, óók op het verkooppunt, aangezien daar
de kans van het gebruik van een niet steriele tapstang is uitgesloten.
Ook bij de verwerking van de nieuwe vaten op de brouwerij kan van een
vooruitgang worden gesproken, omdat het moderne vulsysteem met zijn ver
doorgevoerde mechanisering de zware, lichamelijke arbeid naar de verleden
tijd heeft verwezen.