Nieuw Heineken fustbiersysteem Belangrijke vooruitgang op het gebied van de service aan onze horeca-afnemers door constante topkwaliteit en gemakkelijker arbeidsmethoden Rotterdam. In augustus jl. heeft Heineken als eerste Nederlandse brouwerij een geheel nieuw fustbiersysteem op de horecamarkt geïntroduceerd. We schrijven 'geheel nieuw' en bedoelen daarmee niet een min of meer grondige wijziging of verbetering van het huidige systeem, maar een totaal nieuwe opzet, die een zeer belangrijke vooruitgang betekent op het gebied van het fust zelf, van het gebruik ervan door de horeca-afnemer en van de verwerking ervan op de brouwerij. Bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem heeft centraal gestaan de wens het dienstbetoon aan de horeca-afnemer op te voeren, daarnaast verzekerd te zijn van een constante tapkwaliteit bij het serveren van ons produkt in horeca bedrijven en tevens de mogelijkheid te benutten van een geheel geautomati seerde produktiegang op de brouwerij. In het systeem draait alles om het nieuwe Heineken fust. Dit herbergt letterlijk in zich de mogelijkheid tot steriele behandeling, mogelijk gemaakt door de ingebouwde" tapstang. Hierdoor wordt de service aan het horeca bedrijf direct en indirect in belangrijke mate verhoogd. Direct, omdat het aanslaan van het nieuwe Heineken vat zeer gemakkelijk is (in een hand omdraai kan worden uitgevoerdin tegenstelling tot de conventionele hande ling, die veel omslachtiger is en enige routine vereist. Indirect, omdat door steriele behandeling op de brouwerij een constante kwaliteit van ons bier verzekerd is, óók op het verkooppunt, aangezien daar de kans van het gebruik van een niet steriele tapstang is uitgesloten. Ook bij de verwerking van de nieuwe vaten op de brouwerij kan van een vooruitgang worden gesproken, omdat het moderne vulsysteem met zijn ver doorgevoerde mechanisering de zware, lichamelijke arbeid naar de verleden tijd heeft verwezen.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1967 | | pagina 4