1U
Prins Bernhard
opende Haagse
Hogere Hotelschool
tmmwm
jjf!
s"Mi r\ rmKu-1 iel
K-4L.L 1
wam i i a
W!'."l-g f Si
Vooraanzicht van de nieuwe hotelschool aan de Brusselselaan.
De supermarkt van Albert Heijn in
het koopcentrum „In de boogaard"
te Rijswijk, een van de grootste be
drijven van dit concern, heeft vorige
maand geheel in het teken gestaan
van de Engelse week, die daar van 12
tot en met 24 september gehouden is.
Door het uitstallen van allerlei ty
pisch Engelse produkten en niet in
het minst door de bijzondere aankle-
Een kijkje bij avond in de Engelse pub, die
gedurende de Britse week in de supermarkt
van Albert Heijn te Rijswijk was ingericht (zie
ook de foto linksboven op pagina 7).
Na de officiële opening bezichtigde prins
Bernhard de school. Een kijkje in de keuken
met rechts van de Prins de directeur van de
school, mr. S. Bartlema, en de voorzitter van
het schoolbestuur, de heer J. G. Meijer.
Donderdag 15 september jl. vond de
officiële opening plaats van de Ho
gere Hotelschool in Den Haag-Sche-
veningen. De openingsceremonie
werd verricht door prins Bernhard,
die daartoe zijn handtekening plaatste
in het gouden gastenboek van de
school.
In de dagblad- en vakpers zijn reeds
verscheidene publikaties, gewijd aan
deze fraaie en uiterst moderne school,
verschenen. Naast die in Maastricht
is deze Hogere Hotelschool de twee
de in ons land, die opleidt voor lei
dinggevende functies in het hotel- en
restaurantbedrijf. Door het toenemend
toerisme is een stijgende behoefte
ontstaan aan meer wetenschappelijk
gevormd leidinggevend personeel in
deze bedrijfstak. Met een geheel nieu
we, moderne lesoutillage zal deze
school voor een belangrijk deel in
deze behoefte kunnen voorzien.
De school biedt plaats aan 210 leer
lingen, die afhankelijk van hun voor
opleiding, gedurende twee of drie
jaar zich in de diverse vakken zullen
bekwamen. Het belangrijkste gedeelte
van de schoolopleiding wordt besteed
aan de theoretische vakken, de alge
mene vorming, de economisch-com-
merciële kant van het horecabedrijf
en de talenstudie.
Het gebouw telt deels vijf, deels vier
verdiepingen, alsmede een kelder
ruimte. Het grootste gedeelte van het
De recreatiezaal met
op de voorgrond een
glasplastiek, ontworpen
door Joop van de Broek.
complex wordt in beslag genomen
door het eigenlijke schoolgebouw met
leskeuken. Verder is er nog een leer
lingenrestaurant, een talenpracticum,
een bibliotheek en het gedeelte, waar
zich de woon- en slaapvertrekken van
de leerlingen bevinden. In de kelder
van het complex wordt nog een gas-
tenrestaurant ingericht, dat volgende
maand voor het publiek geopend zal
worden. Het zal ruimte bieden aan
24 gasten en uitsluitend dienst gaan
doen als lunch-restaurant voor bui
tenstaanders. In de fraaie recreatie
zaal, die naast de ingang is gelegen,
bevindt zich een bar met een biertap
installatie. Heineken is ook hier het
meest getapte bier.