*S>eizoenwióóe[ing
UITGAVE VAN DE HEINEKEN'S BIERBROUWERIJ MIJ. N.V., AMSTERDAM - ROTTERDAM
NOVEMBER 1954
2e Jaargang No. 6
et Meest lletapt!
We hebben afscheid genomen van een zomer die
geen zomer was en elkaar getroost met het najaar,
dat ons stellig de gederfde uren zonneschijn
zou vergoeden. Het is nu November en we
wachten nog steeds op deze vergoeding want
ook het najaar is niet bepaald meegevallen. In
tussen hebben we ons verzoend met het winter
seizoen dat nu zijn intrede doet en dat ons
behalve mist, sneeuw en ijzel toch ook veel
gezelligheid en vreugde pleegt te brengen. Niet
voor niets is December voor vele bedrijven een
maand van hoogconjunctuur.
Oppervlakkig gezien doet het bier niet mee met
de artikelen die in dit seizoen een voorname
rol spelen, maar de werkelijkheid is anders. De
hoogtijdagen van de winter, zoals St. Nicolaas,
Kerstmis en de jaarwisseling brengen een zeer
grote vraag naar bier mee, maar ook de vele
uitvoeringen, bals en feestavonden, die bij voor
keur 's winters worden gegeven, werken omzet-
bevorderend.
Hel is dus voor de handel zaak niet te ver
slappen en integendeel juist nu de verkoop met
energie ter hand te nemen, immers de kansen
liggen voor het grijpen zowel in de horeca-
sector als bij slijter en winkelier.
En dan verschijnt op 1 December het Bokbier
weer, deze heerlijke, stevige winterdrank, die
op zich zelf al aanleiding is tot menig feest, aan
de stamtafel of thuis. Het Bokbier vestigt de
aandacht, behalve op zichzelf, tevens op het
artikel bier en is in het verkoopgesprek dus
een dankbare aanloop om ook Pilsener, Münche-
ner, Oud-Bruin en Stout te verkopen. Wij
wensen U er veel succes mee!
Hiernevens vindt U afgedrukt het ontwerp van
onze nieuive Bokbierplaat, vervaardigd door
Koen van Os. Wij hebben de indruk, dat deze
plaat er in zal slagen in meer dan één betekenis
de tongen in beweging te brengen.
HEINEKEN'S, OOK IN WINTERTIJD
DE FEESTDRANK BIJ UITNEMENDHEID