NAZOMEREN MET WIECKSE WITTE BIER A LA CARTE Bij rodekool denken we al gauw aan de winter. Maar je kunt het ook heel licht en fris serveren. Geserveerd met een glas ijskoude Wieckse Witte of Wieckse Witte 0.0 is het een heerlijk lunchgerecht voor de nazomer. KOM PROEVEN lUiiecksej WIECKSE WITTE EN WIECKSE WITTE 0.0 Benodigdheden voor k personen IN WITBIER GEMARINEERDE RODEKOOL MET GEGRILDE ABRIKOOS, GEITENKAAS EN AMANDEL iIjl iecksi Smaak: fris met een fruitige afdronk door de combinatie van sinaasappel en een zweempje koriander. Ingrediënten: water, gerstemout, tarwemout, hop, natuurlijke aroma's. Alcoholpercentage: 5%. Wieckse Witte is ook alcoholvrij verkrijgbaar. Net zo lekker, maar met minder calorieën. Benieuwd naar dit gerecht? Kom dan op woensdag 18 september naar onze restaurants in Den Bosch, Zoeterwoude en Bunnik om het te proeven! Of kom op 13 september Wieckse Witte proeven in Harry's Bar (Zoeterwoude). Weet jij zelf ook een lekker recept met een van onze bieren? Mail het naar redactie@heineken.nl en misschien staat jouw gerecht straks op de menukaart. 300 g rodekool 1 glas Wieckse Witte of Wieckse Witte 0.0 halve sinaasappel 6 verse abrikozen* 3 el olijfolie 1 mespunt gedroogde koriander 2 el vloeibare honing 100 g gemengde slablaadjes klein bosje verse koriander, gesneden 150 g zachte geitenkaas, in dunne plakken 50 g amandelen, in grove stukken grillpan Schaaf de rodekool in zeer dunne reepjes en schep om met een beetje zout. Boen de sinaasappel schoon en rasp een klein beetje van de schil, pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en de -rasp met het witbier. Schenk het grootste gedeelte van het biermengsel (bewaar 2 el voor de dressing) over de rodekool en laat 1 tot 2 uur staan, zodat de smaak erin kan trekken. Verhit een grillpan. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en bestrijk de helften dun met olie. Gril de abrikozen 1-2 minuten, keer halverwege. Snijd de abrikozen daarna in plakjes. Laat de rodekool uitlekken. Klop een dressing van het overgeble ven biermengsel met de rest van de olie, de gemalen koriander, 1 el honing, zout en versgemalen peper en schep om met de rodekool. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en laat op een bord afkoelen. Verdeel de slablaadjes over vier borden en schep wat rodekool erover. Leg er stukjes abrikoos, verse koriander en geitenkaas op. Druppel er de rest van de honing over en bestrooi met de amandelen. *Geen verse abrikozen verkrijgbaar? Leg dan enkele gedroogde abrikozen 1 tot 2 uur in ruim water en droog ze goed. Je kunt ze daarna op dezelfde manier behandelen als de verse abrikozen. 22 HEINEKEMJLmagazine

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2013 | | pagina 22