NAZOMEREN
MET WIECKSE WITTE
BIER A LA CARTE
Bij rodekool denken we al gauw aan de
winter. Maar je kunt het ook heel licht en fris
serveren. Geserveerd met een glas ijskoude
Wieckse Witte of Wieckse Witte 0.0 is het
een heerlijk lunchgerecht voor de nazomer.
KOM PROEVEN
lUiiecksej
WIECKSE WITTE EN
WIECKSE WITTE 0.0
Benodigdheden
voor k personen
IN WITBIER GEMARINEERDE RODEKOOL MET
GEGRILDE ABRIKOOS, GEITENKAAS EN AMANDEL
iIjl iecksi
Smaak: fris met een fruitige afdronk
door de combinatie van sinaasappel
en een zweempje koriander.
Ingrediënten: water, gerstemout,
tarwemout, hop, natuurlijke aroma's.
Alcoholpercentage: 5%. Wieckse
Witte is ook alcoholvrij verkrijgbaar.
Net zo lekker, maar met minder
calorieën.
Benieuwd naar dit gerecht? Kom
dan op woensdag 18 september
naar onze restaurants in Den Bosch,
Zoeterwoude en Bunnik om het te
proeven! Of kom op 13 september
Wieckse Witte proeven in Harry's
Bar (Zoeterwoude).
Weet jij zelf ook een lekker recept
met een van onze bieren? Mail het
naar redactie@heineken.nl en
misschien staat jouw gerecht straks
op de menukaart.
300 g rodekool
1 glas Wieckse Witte
of Wieckse Witte 0.0
halve sinaasappel
6 verse abrikozen*
3 el olijfolie
1 mespunt gedroogde
koriander
2 el vloeibare honing
100 g gemengde
slablaadjes
klein bosje verse koriander,
gesneden
150 g zachte geitenkaas,
in dunne plakken
50 g amandelen,
in grove stukken
grillpan
Schaaf de rodekool in zeer dunne reepjes en schep om met een beetje zout.
Boen de sinaasappel schoon en rasp een klein beetje van de schil, pers de
vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en de -rasp met het witbier. Schenk het
grootste gedeelte van het biermengsel (bewaar 2 el voor de dressing) over de
rodekool en laat 1 tot 2 uur staan, zodat de smaak erin kan trekken. Verhit een
grillpan. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en bestrijk de helften dun met
olie. Gril de abrikozen 1-2 minuten, keer halverwege. Snijd de abrikozen daarna
in plakjes. Laat de rodekool uitlekken. Klop een dressing van het overgeble
ven biermengsel met de rest van de olie, de gemalen koriander, 1 el honing, zout
en versgemalen peper en schep om met de rodekool. Rooster de amandelen
goudbruin in een droge koekenpan en laat op een bord afkoelen. Verdeel de
slablaadjes over vier borden en schep wat rodekool erover. Leg er stukjes
abrikoos, verse koriander en geitenkaas op. Druppel er de rest van de honing
over en bestrooi met de amandelen.
*Geen verse abrikozen verkrijgbaar? Leg dan enkele gedroogde abrikozen
1 tot 2 uur in ruim water en droog ze goed. Je kunt ze daarna op dezelfde
manier behandelen als de verse abrikozen.
22 HEINEKEMJLmagazine