PROEF DE ZON BIER A LA CARTE Het bier van het moment: Wieckse Rosé-bier. Heerlijk bij kruidige en pittige gerechten en de zachte smaak van lamsvlees. Na één slok van dit sprankelende bier voel je onmiddellijk de zomer aankomen. GEVRAAGD: WIECKSE ROSÉ RECEPTEN MET BIER Benodigdheden voor 2 personen ROSE GEBAKKEN LAMSRACK MET KORIANDERSALSA EN GROENE ASPERGES Smaak: zacht en fruitig Ingrediënten: o.a. water, gerstemout, tarwemout, vruchtensap van vlierbessen, appel, kersen, frambozen en bosbessen, suiker, hop, natuurlijke aroma's Alcoholpercentage: 5%, ook verkrijgbaar in 0,0% Bier kent een lange geschiedenis, is rijk aan details en smaakt zowel goed in als bij eten. In elk nummer van HNL Magazine besteden we aandacht aan een 'bier van het moment'. Weet jij een lekker recept met een van onze bieren? Laat het ons dan weten via redactie@heineken.nl. k el olijfolie 400 g lamsrack, op kamertemperatuur 300 g groene asperges 1 flinke bos koriander, fijngesneden 100 g komkommer, in piepkleine blokjes 1 rode peper, fijngesneden* 1 eetrijpe avocado, in blokjes 2 el Wieckse Rosé Als je van een hete, pittige salsa houdt, laat dan de zaadjes van de peper gerust zitten. Hou je van een milde pepersmaak, gebruik dan alleen het rode vruchtvlees van de peper. Verhit de oven voor op 220 °C. Bestrijk het lamsvlees zeer dun met olie en bestrooi naar smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan en bak hierin de lamsrack op hoog vuur in 3-4 minuten goudbruin, keer halverwege. Leg het vlees in een ovenschaal, bedek met aluminium folie en laat in het midden van de oven 12-15 minuten garen. Verwijder de folie na 7-8 minuten. Snijd intussen de onderkant van de groene asperges. Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de asperges toe en laat deze in 4 minuten beetgaar koken. Schep de fijngesneden koriander, kom kommer, peper en de avocado met de rest van de olie en het bier door elkaar, breng op smaak met zout. Neem het lamsvlees uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten. Snijd de lamsracks precies tussen de botjes door in plakjes. Verdeel de asper ges over twee voorverwarmde borden en leg de plakjes lamsrack erop. Schep de koriandersalsa erover. Lekker met dun geschaafde venkel en stukken stokbrood om in de salsa te dippen. Uiteraard smaakt een glas ijskoud Wieckse Rosé-bier hier uitstekend bij. 22 heineken NL magazine

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2013 | | pagina 22