PROEF DE ZON
BIER A LA CARTE
Het bier van het moment:
Wieckse Rosé-bier. Heerlijk bij
kruidige en pittige gerechten en
de zachte smaak van lamsvlees.
Na één slok van dit sprankelende
bier voel je onmiddellijk de zomer
aankomen.
GEVRAAGD:
WIECKSE ROSÉ
RECEPTEN MET BIER
Benodigdheden
voor 2 personen
ROSE GEBAKKEN LAMSRACK
MET KORIANDERSALSA EN GROENE ASPERGES
Smaak: zacht en fruitig
Ingrediënten: o.a.
water, gerstemout,
tarwemout, vruchtensap
van vlierbessen, appel,
kersen, frambozen en
bosbessen, suiker, hop,
natuurlijke aroma's
Alcoholpercentage:
5%, ook verkrijgbaar in 0,0%
Bier kent een lange geschiedenis,
is rijk aan details en smaakt zowel
goed in als bij eten.
In elk nummer van HNL Magazine
besteden we aandacht aan een
'bier van het moment'. Weet jij een
lekker recept met een van onze
bieren? Laat het ons dan weten
via redactie@heineken.nl.
k el olijfolie
400 g lamsrack,
op kamertemperatuur
300 g groene asperges
1 flinke bos koriander, fijngesneden
100 g komkommer,
in piepkleine blokjes
1 rode peper, fijngesneden*
1 eetrijpe avocado, in blokjes
2 el Wieckse Rosé
Als je van een hete, pittige
salsa houdt, laat dan de zaadjes
van de peper gerust zitten. Hou
je van een milde pepersmaak,
gebruik dan alleen het rode
vruchtvlees van de peper.
Verhit de oven voor op 220 °C. Bestrijk het lamsvlees zeer dun met
olie en bestrooi naar smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan
en bak hierin de lamsrack op hoog vuur in 3-4 minuten goudbruin, keer
halverwege. Leg het vlees in een ovenschaal, bedek met aluminium
folie en laat in het midden van de oven 12-15 minuten garen. Verwijder
de folie na 7-8 minuten. Snijd intussen de onderkant van de groene
asperges. Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de
kook. Voeg, zodra het water kookt, de asperges toe en laat deze in
4 minuten beetgaar koken. Schep de fijngesneden koriander, kom
kommer, peper en de avocado met de rest van de olie en het bier door
elkaar, breng op smaak met zout. Neem het lamsvlees uit de oven,
bedek met aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten. Snijd de
lamsracks precies tussen de botjes door in plakjes. Verdeel de asper
ges over twee voorverwarmde borden en leg de plakjes lamsrack erop.
Schep de koriandersalsa erover. Lekker met dun geschaafde venkel
en stukken stokbrood om in de salsa te dippen. Uiteraard smaakt een
glas ijskoud Wieckse Rosé-bier hier uitstekend bij.
22 heineken NL magazine