[2] Heineken nl magazine
STAGE
In het artikel op pagina 4 in dit blad, beschrijven
mensen van Trade Marketing hun ervaringen met
het stage lopen bij de klant. Een goed initiatief. Alle
medewerkers van Trade Marketing waren een aantal
dagen bij verschillende klanten. Achter de kassa van
een supermarkt, vakken vullen of achter de bar in de
horeca. Op deze manier kun je je beter inleven in de
klant dan je tijdens een gesprek zal lukken. Een of
twee dagen meewerken is misschien wel meer waard
dan een jaar aan verkoopgesprekken. Over meeden
ken hebben we het dan nog niet eens gehad. Als je het
aan den lijve hebt ondervonden wordt het makkelijker
oplossingen aan te dragen voor problemen waarvan
de ondernemer nog niet eens wist dat hij ze had.
Andersom kan iemand die stage loopt een belang
rijke bijdrage leveren aan een organisatie. In een
ander artikel in dit nummer vertellen onze eigen
stagiairs wat zij van Heineken vinden. Dat levert een
frisse blik van buiten waar je als organisatie wat mee
kunt. Het is belangrijk dat we naar ze luisteren, niet
omdat ze altijd gelijk hebben, maar omdat we aan
onszelf verplicht zijn de afweging te maken of dat
zo is. Niet vast komen te zitten in onze gewoonten
en ons eigen denken maar open blijven staan voor
nieuwe ideeën en betere werkwijzen. Dat is de
boodschap: sta open voor de belevingswereld van
anderen, dat maakt je eigen wereld een stuk leuker
en makkelijker.
Cees Brink
STAGE