Saskia Cortenbach(24) Ruut Blötevogel (52) RECHT UIT HET HART is assistant medewerker bij Accounts Payable, Financial Services en ziet dat ouderen steeds moderner wor den, al snapt haar moeder van 57 nog steeds weinig van de computer. Heineken Brouwerijen Amsterdam niet echt bezig met vergrijzing of ouder worden, maar hoopt wel dat hij er met 57,5 'uit' mag om van het leven te genieten. is als medewerker logistiek bij "Mijn oma is 91 jaar en doet alles zelfstandig. Daaraan zie ik wel dat ouderen langer actief en gezond blijven. De voorzieningen zijn natuurlijk ook goed. Wat dat betreft vind ik het niet erg om daaraan bij te dragen: als er straks meer vergrijzing is, kosten de voorzieningen ook meer. En ik kan daar dan wel gebruik van maken. Of ze bij Heineken veel doen voor ouderen, weet ik niet. Ik vind wel dat er goed wordt geke ken naar wat kantoorwerk met je doet en of het wel gezond is. Facility Services komt kijken hoe je erbij zit en sinds een jaartje krijgen we ieder kwartaal een program ma gemaild dat checkt of je te veel uren de muis of je toetsenbord gebruikt. Dat is toch mooi? Op onze afdeling zitten weinig twintigers. De meeste collega's zijn ouder. Wat mij betreft zou Heineken dus wel meer jongeren kunnen aannemen. Ik ben nu een van de jongsten op onze afdeling!" "Hoe vaak hoor je niet dat mensen 65 worden en ineens houdt het op. Wat dat betreft hoop ik eerder te kunnen stoppen. Beetje vissen, beetje fietsen. Ik loop nu op het magazijn en ik zit op de auto. Ik voel me niet oud, dan zou ik er mee uit moeten scheiden. Maar ik merk wel dat ik niet meer zo kan tillen als vroeger. Dat is logisch, ik doe dit werk al 33 jaar. De fusten hoeven we gelukkig niet meer te tillen, dat moest vroeger wel. Natuurlijk moet je nog tillen als je aan klanten levert. Maar daarvoor heb ik een bepaalde slag ontwik keld. Dat leer je jezelf met de tijd aan. Zodat je zo min mogelijk echt draagt. We krij gen ook tilcursussen, die zijn voor alle leeftijden. Heineken houdt er wel rekening mee datje wat ouder wordt, het werk wordt je niet opge drongen. Maar je moet het ook zelf in de gaten houden, beetje rustig doen, je eigen tempo aanhouden. Dan lukt het wel." Heineken nl magazine [17]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2005 | | pagina 21