menu I
PP&C audit
- 3vi?8 'Xii- V 1 I HHHH
Woensdag 19 november:
Donderdag 20 november:
Vrijdag 21 november:
Zaterdag 22 november:
Zondag 23 november:
Maandag 24 november:
Dinsdag 25 november:
Woensdag 26 november:
Donderdag 21 november:
Vrijdag 28 november:
Zaterdag 29 november:
Zondag 30 november:
Maandag 1 december:
Dinsdag 2 december:
Woensdag 3 december:
Zeeuwse rijsttafel
Ajam pedis met ketjapsaus en mie, sambalboontjes en kroepoek
Lekkerbekje met worteltjes en peultjes, gebakken of gekookte krieltjes en ravigotte- of cocktailsaus
Biefstuk met Vlaamse frites, appelmoes en frietsaus
Kip Bonne Femme met frietsaus
Spare ribs met knoflooksaus, appelmoes, patat frites of gekookte krieltjes
Spaghetti Bolognese met Italiaanse salade
Hutspot met een sukadelapje, spekjes en jus
Nasi Goreng met een drumstick, een gebakken ei, atjar, kroepoek en pindasaus
Gebakken zalmmoot met witte wijnsaus, texane en geroosterde aardappelen
Twee kipspiesen, Koninginne-melange, patat frites met frietsaus
Loempia speciaal met gebakken rijst, pindasaus, atjar en kroepoek
Kaapverdische stoofschotel, Mexico-melange, gekookte aardappelen en witte rijst
Tartaartje, gebakken uien, mayonaise, cordiale-melange met gebakken aardappelschijfjes
of gekookte krieltjes
Varkensreepjes met tagliatelle verde en Italiaanse salade
Gedurende vijf dagen van 3 tot 7 november is de
Brouwerij door vier Heineken PP&C auditors door
gelicht. PP&C staat voor Production, Policy
Control en is de Corporate Heineken-organisatie
die bewaakt dat Heineken en Amstel overal ter
wereld op dezelfde wijze worden geproduceerd.
Elke brouwerij wordt in principe een maal in de
drie jaar door PP&C geaudit. Voor Zoeterwoude
was de laatste audit alweer vijfjaar geleden.
Tegelijkertijd werd ons traceability
systeem (het achterhalen naar wie
onze producten zijn verstuurd) door
PP&C geaudit. Tijdens deze audit
stond een willekeurig gekozen
Heineken exportflesje centraal. De
auditor wilde van deze productierun
weten naar welke klanten deze is ver
stuurd en welke batches verpakkings
materiaal (flesjes, dopjes et cetera)
tijdens de productie zijn gebruikt.
Tijdens de drukbezochte terugkop
peling werden de constateringen in
detail besproken. De algemene
indruk van de Brouwerij Zoeterwoude
werd door de auditors als volgt
samengevat:
Brouwerij is positief veranderd.
Minder discussie en effectiever.
Goede mentaliteit van de mensen.
Meer focus op kwaliteit en kosten.
De PP&C auditor die ons traceability
systeem toetste, kwam ook met een
goed resultaat. Binnen 75 minuten
kon de Brouwerij Zoeterwoude de
gegevens op tafel leggen. Dat is
ruimschoots op tijd, want een
Nederlandse Wet in voorbereiding
schrijft voor dat dit binnen vier uur
moet. Daarnaast werden er 'Good
Practices' (het beste van het beste)
verzameld die weer aan andere brou
werijen beschikbaar kunnen worden
gesteld.
Natuurlijk waren er ook punten waar
we niet voldeden aan de richtlijnen
van PP&C. Het is niet altijd mogelijk
te werken volgens de richtlijnen die
in de GPI zijn beschreven. Wanneer
dit zich voordoet, moet de Brouwerij
bij PP&C een 'derogation' (ontheffing)
aanvragen. Hiermee vraagt de
Brouwerij toestemming om tijdelijk af
te mogen wijken van de voorgeschre
ven regels. Tijdens de audit bleek dat
niet voor alle afwijkingen een ont
heffing was aangevraagd.
Kortom, de ingeslagen verbetertra
jecten hebben dus duidelijk hun
positieve uitstraling.
Hans Aalbers en
Marlies Wijckerheld Bisdom,
Bedrijfstechnologische Dienst
Closing Meding