menu I PP&C audit - 3vi?8 'Xii- V 1 I HHHH Woensdag 19 november: Donderdag 20 november: Vrijdag 21 november: Zaterdag 22 november: Zondag 23 november: Maandag 24 november: Dinsdag 25 november: Woensdag 26 november: Donderdag 21 november: Vrijdag 28 november: Zaterdag 29 november: Zondag 30 november: Maandag 1 december: Dinsdag 2 december: Woensdag 3 december: Zeeuwse rijsttafel Ajam pedis met ketjapsaus en mie, sambalboontjes en kroepoek Lekkerbekje met worteltjes en peultjes, gebakken of gekookte krieltjes en ravigotte- of cocktailsaus Biefstuk met Vlaamse frites, appelmoes en frietsaus Kip Bonne Femme met frietsaus Spare ribs met knoflooksaus, appelmoes, patat frites of gekookte krieltjes Spaghetti Bolognese met Italiaanse salade Hutspot met een sukadelapje, spekjes en jus Nasi Goreng met een drumstick, een gebakken ei, atjar, kroepoek en pindasaus Gebakken zalmmoot met witte wijnsaus, texane en geroosterde aardappelen Twee kipspiesen, Koninginne-melange, patat frites met frietsaus Loempia speciaal met gebakken rijst, pindasaus, atjar en kroepoek Kaapverdische stoofschotel, Mexico-melange, gekookte aardappelen en witte rijst Tartaartje, gebakken uien, mayonaise, cordiale-melange met gebakken aardappelschijfjes of gekookte krieltjes Varkensreepjes met tagliatelle verde en Italiaanse salade Gedurende vijf dagen van 3 tot 7 november is de Brouwerij door vier Heineken PP&C auditors door gelicht. PP&C staat voor Production, Policy Control en is de Corporate Heineken-organisatie die bewaakt dat Heineken en Amstel overal ter wereld op dezelfde wijze worden geproduceerd. Elke brouwerij wordt in principe een maal in de drie jaar door PP&C geaudit. Voor Zoeterwoude was de laatste audit alweer vijfjaar geleden. Tegelijkertijd werd ons traceability systeem (het achterhalen naar wie onze producten zijn verstuurd) door PP&C geaudit. Tijdens deze audit stond een willekeurig gekozen Heineken exportflesje centraal. De auditor wilde van deze productierun weten naar welke klanten deze is ver stuurd en welke batches verpakkings materiaal (flesjes, dopjes et cetera) tijdens de productie zijn gebruikt. Tijdens de drukbezochte terugkop peling werden de constateringen in detail besproken. De algemene indruk van de Brouwerij Zoeterwoude werd door de auditors als volgt samengevat: Brouwerij is positief veranderd. Minder discussie en effectiever. Goede mentaliteit van de mensen. Meer focus op kwaliteit en kosten. De PP&C auditor die ons traceability systeem toetste, kwam ook met een goed resultaat. Binnen 75 minuten kon de Brouwerij Zoeterwoude de gegevens op tafel leggen. Dat is ruimschoots op tijd, want een Nederlandse Wet in voorbereiding schrijft voor dat dit binnen vier uur moet. Daarnaast werden er 'Good Practices' (het beste van het beste) verzameld die weer aan andere brou werijen beschikbaar kunnen worden gesteld. Natuurlijk waren er ook punten waar we niet voldeden aan de richtlijnen van PP&C. Het is niet altijd mogelijk te werken volgens de richtlijnen die in de GPI zijn beschreven. Wanneer dit zich voordoet, moet de Brouwerij bij PP&C een 'derogation' (ontheffing) aanvragen. Hiermee vraagt de Brouwerij toestemming om tijdelijk af te mogen wijken van de voorgeschre ven regels. Tijdens de audit bleek dat niet voor alle afwijkingen een ont heffing was aangevraagd. Kortom, de ingeslagen verbetertra jecten hebben dus duidelijk hun positieve uitstraling. Hans Aalbers en Marlies Wijckerheld Bisdom, Bedrijfstechnologische Dienst Closing Meding

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 2