Wat is gezond? (deel 3) 2 Woensdag 18 juni: Donderdag 19 juni: Vrijdag 20 juni: Zaterdag 21 juni: Zondag 22 juni: Maandag 23 juni: Dinsdag 24 juni: Woensdag 25 juni: Donderdag 26 juni: Vrijdag 27 juni: Zaterdag 28 juni: Zondag 29 juni: Karbonade met gekookte aardappelen, spruitjes, spekjes en jus Ajam pangang met gebakken rijst, een gebakken ei, atjar en kroepoek Gestoomde witvis met gekookte aardappelen en worteltjes Biefstuk met Vlaamse frites, frietsaus, pindasaus en appelmoes Twee enchilada's en witte koolsalade Kipkerrie met witte rijst en doperwten Boerenomelet, broccoli met kaassaus en aardappelkroketjes Lasagna Bolognese met Italiaanse salade Bami goreng met een drumstick, een gebakken ei, pindasaus, atjar en kroepoek Gebakken kibbeling, twee röstirondjes of aardappelpuree, ravigotesaus en groene salade Twee broodjes hamburger met patat, frietsaus en pindasaus Twee kipschnitzels, twisters met mayonaise, currysaus, uitjes en appelmoes In de vorige delen van 'Wat is gezond?' pro beerden wij u erop te wijzen dat gezond eten een vereiste is voor een gezond lichaam. Maar niet alleen uw voeding is belangrijk, ook bewe ging en een medisch onderzoek zijn belangrijk. De werkgever wil natuurlijk ook dat u gezond bent en om dat zeker te weten, is er de mogelijkheid een medisch onderzoek bij de bedrijfs arts te laten doen. Door een afspraak bij de bedrijfsarts te maken voor een kijk- en luisteronderzoek, weet u of er lichamelijk (n)iets mis is. In het Bedrijfsrestaurant is vaak duidelijk te zien wanneer iemand een medische keuring moet onder gaan. Deze persoon neemt meteen geen vette hap meer en doet zich veertien dagen voor het onderzoek te goed aan verse groenten, rauw kost en veel fruit. Of het op korte termijn werkt, kunnen wij niet zeg gen. Maar voeding is wel een belangrijke stap naar een gezond leven. Houd dit dus ook op de lange termijn vol. Gezonde toekomst Tot slot enkele tips voor een ge zonde toekomst. Sla vlees gerust een dagje over en eet wat meer verse groenten. Sinaasappels, broccoli en groene paprika zitten vol met vitamine C en vitamine A komt voor in wortel, koolsoorten en per ziken. Eet gevarieerd en bewaar uw meegenomen voedsel hygiënisch en koel. Geniet, maar drink met mate en natuurlijk: probeer te stoppen met roken. Bedrijfsrestauratieve Dienst

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 2